MILATOVIĆ GA PITAO ŠTA ĆE NA VOJNOJ VEŽBI U SRBIJI: Knežević brutalno odgovorio crnogorskom predsedniku

Novosti online

21. 04. 2024. u 11:06 >> 11:09

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da je iznenađen što ga je predsednik Republike Jakov Milatović zamolio da objasni zašto je bio na vojnoj vežbi Vojske Srbije, pošto je na predsedničkim izborima pobedio zahvaljujući glasovima Srba, i da je to bio fenomen dostojan filmskih junaka Živka Nikolića.

МИЛАТОВИЋ ГА ПИТАО ШТА ЋЕ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У СРБИЈИ: Кнежевић брутално одговорио црногорском председнику

Foto: DF/Profimedia

Milatović je juče rekao da bi bilo legitimno da Knežević i predsednik Skupštine Andrija Mandić objasne građanima u kom kontekstu su juče prisustvovali vojnoj vežbi.

- Izgleda da me je vrhovni komandant crnogorske vojske Jakov Milatović zamenio sa vojnim kuvarom iz neke kasarne, i sad očekuje raport koliko će se još krčkati pasulj sa suvim rebrima i njeguškim kobasicama, pošto žuri na svečani bal pod maskama u neku od nama dokazanih prijateljskih ambasada.

- Da je kojim slučajem Jevto Eraković ponovo tražio da mu objasnim šta ću na vojnoj vežbi na Pešteru, ne bi mi bilo čudno, jer Jevto ne bi bio u DPS- u da nije Jevto. Ali da to traži čovek koji je dominantno zahvaljujući glasovima Srba iz Crne Gore pobedio Mila Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora, fenomen je dostojan filmskih junaka Živka Nikolića. A posebno legendarnog Žorža u Lepoti poroka, koji očekujući otkaz i iseljenje iz kuće, ipak dobija muštuluk da je izabran za novog direktora, na šta samouvereno izjavljuje :”realno ja sam to i očekiva.” I kao što je Žorž postao direktor, tako je i Jakov postao predsednik: očekivano! A kad se stvore očekivanja, onda logično upadate u očekivane dijagnoze, tako sam i ja znao da će vrhovni komandant dva dana posle pobede na predsedničkim izborima saopštiti da su Srbi genocidan narod, da je Kosovo nezavisna država, da je Rusija državni neprijatelj broj 1.

- Nisam pogrešio, jer sam znao da inače nemamo šta da očekujemo. Ali oni Srbi koji su tog 2. aprila glasali za Jakova Milatovića bili su u šoku, jer su naivno mislili da su konačno dobili predsednika koji neće ponavljati istu matricu koju je dve decenije predstavljao Milo Đukanović. A sada ako uporedimo stavove Jakova Milatovića i Mila Đukanovića o Srbiji, Srebrenici, Kosovu, Rusiji, ne da nema razlike, već je aktuelni vrhovni komandant crnogorske vojske još rigidniji i ekskluzivniji od svog prethodnika. Ni Jakovu ne zameram ništa, on ima pravo da bude ono što jeste, ali imam problem kada Milatović želi da budem kao on. I spreman sam da prvi prisustvujem vojnoj vežbi Vojske Crne Gore, kojom će komandovati Jakov Milatović, gde ću moći da vidim avione četvrte generacije, helikoptere MI 35P, modernizovane tenkove M-84, FK- 3 raketna sistema, pancir S1, kako sam video Pešteru.

- Nažalost, crnogorska vojska, na čelu sa Jakovom Milatovićem, od osamostaljenja je poznata samo po tome što su njeni oficiri švercovali kokain vojnim brodom „Jadran“, bivši službenici osumnjičeni za teška ubistva u klanovskim sukobima, a vrhunac je kada je iz skladišta VCG, dva dana nakon izbora 30. avgusta, ANB-u i ko zna kome još podijeljeno je 30 komada automatskog oružja i preko 16.000 metaka, kako bi pucali na lidere DF-a i ljude koji ih podržavaju. I umesto da istraži sve te zloupotrebe kao glavnokomandujući, Jakov Milatović traži da mu objasnim šta sam uradio na vojnoj vežbi meni najbratske zemlje. Jedini kome sam morao nešto da objašnjavam više nije živ, pa dobronamerno savetujem Jakovu Milatoviću da energiju svog napada usmeri na mene na zezanciju na Instagramu, a u međuvremenu će pasulj biti gotov - rekao je Knežević u odgovoru.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)