STANOVI ZA SOCIJALNO UGROŽENE I RASELJENE: Konačno krov nad glavom za šest porodica

V.V.

17. 04. 2024. u 14:29

POČELA je gradnja stambenog objekta u Nemiloj, namenjenog za porodica, dve raseljene i četiri koje su decenijama živele u trošnim, sasvim neuslovnim barakama u naselju Bajkovina. Projekat je vredan oko 500 hiljada evra.

СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ И РАСЕЉЕНЕ: Коначно кров над главом за шест породица

Foto: V.V.

Kamen temeljac položili su ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, predsednik Herceg Novog Stevan Katić, i direktorka HELP-a Crne Gore Dijana Anđelić. Izgradnja je dogovorena u saradnji Opštine Herceg Novi, Ministarstva rada i socijalnog staranja i organizacije HELP.

- Sarađujući na temeljima poverenja i uvažavanja, požrtvovanog rada i profesionalizma, i vodeći se principima humanosti i solidarnosti, akcenat stavljamo na rešavanje stambenih pitanja za najugroženije kategorije našeg društva, u čemu je Herceg Novi prednjačio u prethodnom periodu - istakla je ministarka Nišić. - Pored ovog projekta zahvaljujući dobroj saradnji sa Opštinom Herceg Novi obezbeđena su trajna i održiva  stambena rešenja za 25 porodica u okviru Regionalnog stambenog programa, a u toku je i izgradnja objekata za individualno stanovanje.

Predsednik opštine Katić ocenio je da je sardanja sa ministarstvom i organizacijom HELP dobar je primer delovanja lokalnog, državnog nivoa i međunarodnih institucija.

- Mislim da ne postoji ništa tako veliko i značajno kao obezbediti krov nad glavom porodicama koje su svoj dom izgubile zbog ratnih dešavanja, ili nisu u prlici da ga sagrade uprkos predanom trudu i radu, a zahvaljujući dobroj saradnji i iskrenom zalaganju kao i predanom radu Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kroz Regionalni stambeni program do sada su obezbedili 23 stana i kuća za raseljena i socijalno ugrožena lica. Misija lokalne samouprave ostaje - obezbediti bolje uslove života svim građanima - kazao je Katić i dodao da se u okviru istog programa gradejoš dve kuće, dve su u planu.

Dijana Anđelić je  izrazila zadovoljstvo početkom realizacije projekta koji će biti platforma za nastavak odlične saradnje i u budućnosti.

Projekat objekta socijalnog stanovanja u Nemiloj izradila je hercegnovska Agencija za izgradnju i razvoj grada. Agencija će obavljati i stručni nadzor a radove izvodi kompanija „Eurozoks“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima