DOBILI I POTPREDSEDNIKA: Održana sednica SO Pljevlja

M. D.

29. 05. 2023. u 16:55

NA predlog predsednika opštine Darija Vraneša za potpredsednika Opštine izabran je Darko Gazdić, član Pokreta Evropa sad.

ДОБИЛИ И ПОТПРЕДСЕДНИКА: Одржана седница СО Пљевља

Foto: M.Drobnjak

Gazdić je po zanimanju diplomirani ekonomista i 23 godine je zaposlen u pljevaljskoj lokalnoj upravi.

Na zahtev predsednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša, sa dnevnog reda sednice lokalnog parlamenta, povučeni predlozi rešenja o imenovanju članova Odbora direktora i Saveta opštinskih preduzeća i ustanova.

Ova tačka dnevnog reda odložena jer još nisu stigli predlozi ko će u odborima direktora i svetima lokalnih preduzeća i ustanova zastupati zaposlene. Radnici lokalnih preduzeća i lokalnih ustanova do utorka, 30. maja, treba da utvrde svoje predloge, nakon čega će se ići na komletiranje odbora direktora i saveta.

Tokom prošle sedmice utvrđeni su kandidati za članove odbora direktora lokalnih preduzeća i kandidati za članove saveta javnih ustanova, koje predlaže osnivač, odnosno lokalna uprava. Očekuje se da će biti utvrđeni i predlozi zaposlenih, a potom će se na novoj sednici lokalnog parlamenta konačno izvršiti izbor novih odbora direktora i saveta lokalnih preduzća i ustanova.

Foto: M.Drobnjak

 
Darko Gazdić

 

Odbornik DPS-a Saša Ječmenica osporio je legitimitet izbora Odbora za izbor i imenovanje, ustvrdivši da se o tome nijesu izjasnili odbornici već da je takvu odluku donela predsednica Skupštine Jovana Tošić.

-Ovo je nezabilježen slučaj da je predsednik parlamenta u ime odbornika donio odkluku, rekao je Ječmenica, koji je napustio sednicu.

Nova sednica lokalnog parlamenta biće održana najverovatnije u petak.

Novu vlast u Pljevljima čine DF, Koalicija okupljena oko Demokrata, SNP-URA i Evropa sad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije