U SNP CRNE GORE NEMAJU DILEME:"Otvoreni Balkan"-pun pogodak                 

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 05. 2023. u 16:19

REGIONALNO ekonomsko povezivanje u najboljem je interesu Crne Gore, zbog čega Socijalistička narodna partija u potpunosti podržava pristupanje inicijativi "Otvoreni Balkan", saopštila je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu koalicije "Za tebe-SNP-Demos".

У СНП ЦРНЕ ГОРЕ НЕМАЈУ ДИЛЕМЕ:Отворени Балкан-пун погодак                 

SNP

- Činjenice su neumoljive – „Otvoreni Balkan" olakšava prekogranično kretanje i međusobnu trgovinu, te kreira zajedničko tržište koje je atraktivnije stranim investitorima. "Otvoreni Balkan" takođe pruža dodatnu priliku za izvoz firmama iz Crne Gore, nudi veći dijapazon poslova radnoj snazi i olakšava kretanje građana regiona -rekla je Slađana Kaluđerović.

Kako kaže, za Crnu Goru inicijativa "Otvoreni Balkan" predstavlja pun pogodak, jer, osim što značajno olakšava kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, otvara širok prostor za privlačenje novih investitora, koji će pre uložiti novac u veće nego u usitnjeno tržište smatra Kaluđerović, koja ističe da du potpuno nepravdane bojazni da "Otvoreni Balkan" šteti ekonomiji Crne Gore.

- Najbolji primer da se to neće desiti je Severna Makedonija, koja je ulaskom u tu regionalnu inicijativi značajno uvećala trgovinsku razmenu sa Srbijom i Albanijom. "Otvoreni Balkan" nudi ogroman potencijal za povećanje BDP-a Crne Gore, a to znači veće plate i penzije, otvaranje novih radnih mesta i privlačenje stranih investicija, što sve ukupno znači bolji kvalitet života u Crnoj Gori - smatra Kaluđerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo