UPOZORENJE VENECIJANSKE KOMISIJE CRNOJ GORI: Izaberite sudije Ustavnog suda

V.K.

23. 11. 2022. u 19:04

ŠEFICA Venecijanske komisije Kler Bazi Malori pozvala je sve partije u Skupštini Crne Gore da bez odlaganja izaberu četvoricu nedostajućih sudija Ustavnog suda kvalifikovanom većinom.

УПОЗОРЕЊЕ ВЕНЕЦИЈАНСКЕ КОМИСИЈЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Изаберите судије Уставног суда

Foto: Arhiva VN

 Kler Bazi Malori je poručila da su "Ustavni sudovi čuvari Ustava".

- Neophodno je i hitno da se Ustavnom sudu Crne Gore omogući da obavlja svoju ulogu u ovom trenutku duboke institucionalne krize u zemlji. Stoga pozivam sve političke snage u Skupštini Crne Gore da pokažu opredijeljenost za demokratsko funkcionisanje institucija države i da bez odlaganja izaberu četvoricu nedostajućih sudija Ustavnog suda kvalifikovanom većinom, kako je to predviđeno Ustavom kako bi se osigurao pluralistički sastav suda. Sprovođenje Ustava zahteva lojalnu saradnju svih državnih institucija - piše u saopštenju Malorijeve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!