MIRAŠ TRAŽI UGOVOR SA DRŽAVOM: Pisao je Dritanu Abazoviću, evo šta mu je poručeno iz Vlade

V. K.

05. 07. 2022. u 08:58

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovorio je jutros Mirašu Dedeiću na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa između Vlade Crne Gore i kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve!

МИРАШ ТРАЖИ УГОВОР СА ДРЖАВОМ: Писао је Дритану Абазовићу, ево шта му је поручено из Владе

Foto: Printskrin

- Obaveštavam vas da smo primili Vaše pismo namere upućeno 27. juna 2022. godine povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa.

- Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim verskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i verske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta - navodi se u pismu premijera.

BONUS VIDEO: URNEBESNI SNIMAK SA "KOMITSKOG" SKUPA - Na raspopa Miraša pao transparent

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove