SREĐENA POSLE SKORO 60 GODINA: Završena rekonstrukcija OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu (FOTO)

B.B.

26. 04. 2024. u 15:43

NAKON dva meseca intenzivnih radova OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu potpuno je rekonstruisana. Ovo je ujedno bilo i prvo veliko ulaganje u objekat, koji je izgrađen pre skoro šest decenija.

СРЕЂЕНА ПОСЛЕ СКОРО 60 ГОДИНА: Завршена реконструкција ОШ Слободан Пенезић Крцун у Јунковцу (ФОТО)

foto: Opština Lazarevac

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević je, sa saradnicima obišao školu,u Junkovcu i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog završenih radova, ističući da je ovo ulaganje od vitalnog značaja za lokalnu zajednicu i buduće generacije.

- Ova škola predstavlja temelj naše zajednice već gotovo jedan i po vek. Stoga smo odlučili da uložimo u njen potpuni preobražaj kako bi đaci učili u modernim i bezbednim učionicama - rekao je Stević. - Škola ove godine slavi 149 godina od osnivanja, a objekat matične škole u Junkovcu koji je rekonstruisan, izgrađen je 1966. godine. Osim zamene stolarije pre 20 godina, nije bilo značajnijih ulaganja do sada.

Stević je najavio i izgradnju novog terena sa multifunkcionalnom podlogom, što će pružiti dodatne mogućnosti za sportske aktivnosti i rekreativne programe, kao i rekonstrukciju škole "Sveti Sava" u Velikim Crljenima i krov na objektu OŠ "Dule Karaklajić".

Direktorka škole Milena Simić, izrazila je zahvalnost predsedniku opštine i njegovom timu što su radovi na ovom objektu završeni u rekordnom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti