U "SINGIDUNUMU" ĆE ŽIVETI OKO 9.000 LJUDI: Između Dobanovaca i Batajnice nići će novo naselje

S.V.

18. 03. 2024. u 07:30

NA oko 250 hektara u Surčinu, između Batajnice i Dobanovaca, trebalo bi da nikne moderno naselje u kome bi živelo i radilo između 8.000 i 9.000 ljudi. Ovaj deo prestonice, gde je planirana gradnja 2.800 stanova biće nazvano Singidunum.

У СИНГИДУНУМУ ЋЕ ЖИВЕТИ ОКО 9.000 ЉУДИ: Између Добановаца и Батајнице нићи ће ново насеље

GRAD BEOGRAD

Grad Beograd stavio je na javni uvid plan za razvoj nekoliko sektora u okviru kompleksa Singidunum, gde bi u sektorima 2, 3, 4, 5 trebalo da nikne privredni park, komercijalni sadržaji, mešoviti gradski centri, srednja i osnovna škola, te vrtići.

Kako je ranije najavljivano iz opštine Surčin, kompleks Singidunum imaće odlike "Satelitskog grada", stambenog kompleksa u blizini industrijske zone, industrijski park, stambeno-poslovni centar i kada su u pitanju objekti od javne namene, tri vrtića, osnovnu školu i kliniku.

Investitorska firma iz Beograda koja gradi ovaj kompleks u svom vlasništvu ima više od 300 hektara u predmetnom području, a kompleks Singidunum će graditi na površini od čak 247,5 hektara, tako da ovaj projekat zapravo predstavlja pravi grad u malom.

Na ovim površinama je sada poljoprivredno zemljište, kao i mreže saobraćajnica, atarski putevi, melioracioni kanali, elektroenergetska mreža, gasovodna mreža, ali kako se vidi u planu.

Javni uvid do 19. marta

Javni uvid omogućen je onlajn do 19. marta, dok će se javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda o predmetnom Nacrtu održati 4. aprila 2024. godine sa početkom u 13.30 časova, u zgradi JUP "Urbanistički zavod Beograda".

Kako se navodi u planu, trenutno nema linija javnog prevoza putnika koji opslužuje ovo područje, već je u narednom periodu opsluga ovog područja planirana širenjem autobuskog podsistema.

Pored autobuskog podsistema, značajno je, kako se navodi, izvršiti konekciju sa železničkim stanicama koje u najbliže ovom prostoru, i to: železnička stanica Batajnica i železnička stanica Zemun polje, kako bi se u sistemu javnog prevoza putnika koristio i BG voz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo