VAUČERI OD SLEDĆE NEDELJE: Za kupovinu odeće, obuće, opreme za sport po 6.000 dinara

B.B.

24. 11. 2023. u 14:08

VAUČERI u iznosu od 6.000 dinara trebalo bi da počnu da se dostavljaju školama od sledeće nedelje, najavio je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada.

ВАУЧЕРИ ОД СЛЕДЋЕ НЕДЕЉЕ: За куповину одеће, обуће, опреме за спорт по  6.000 динара

Tanjug/Sava Radovanović

Grad Beograd podeliće ove godine oko 380.000 novogodišnjih vaučera  za kupovinu zimske i letnje odeće i obuće, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školskog pribora, igračaka i potrepština za bebe... Ove kupone će, kao i prošle godine, dobiti sva prestonička deca, od novorođenčadi do maturanata srednje škole i svi zaposleni u obrazovnim ustanovama na teritoriji glavnog grada.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu zaključio je ugovor sa kompanijama u čijim će objektima važiti vaučeri, uz koje će moći da se kupuje od decembra do 1. marta naredne godine. Ukupna vrednost ugovora je 2,28 milijardi dinara, što je oko 19,5 miliona evra. Takođe, pravo na poklon vaučer imaju i deca koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada.

Na novogodišnje kupone koje dodeljuje Grad imaju pravo i zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda, zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta Grada, kao i zaposleni u "Bebi servisu Beograda". Za razliku od prošle godine, kada su vaučeri važili samo za kupovinu sportske opreme, sada će taj spisak biti proširen, kao i broj radnji u kojima se kuponi mogu koristiti.

- Ovim vaučerima moći će da se kupuje odeća, obuća, školski pribor, oprema za sport, kao i kompletan program za bebe - od osnovne opreme, preko hrane do kozmetike i igračaka, navedeno je u Odluci o dodeli ugovora ponuđaču kome je na javnoj nabavci poveren ovaj posao.

Roditelji dece koja ne idu u vrtiće, prošle godine su imali rok do kraja decembra da se jave u svoju opštinu, gde su na posebnim šalterima Grada Beograda, uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu deteta, mogli da podignu vaučer. Ostalima su kuponi deljeni u obrazovnim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!