PRESAĐUJU "PELCERE" IZ SVETA: Novoformirano gradsko preduzeće "Beogradski park" zasad se bavi idejnim rešenjima

A. Z. K.

25. 01. 2023. u 10:00

PRESTONICA je tokom prošle godine dobila još jedno javno komunalno preduzeće - "Beogradski park".

ПРЕСАЂУЈУ ПЕЛЦЕРЕ ИЗ СВЕТА: Новоформирано градско предузеће Београдски парк засад се бави идејним решењима

Park Gorki u Moskvi, Foto Tanjug

Na poslednjoj sednici gradske skupštine usvojen je plan programa poslovanja za 2023. godinu novog, kao i ostalih gradskih preduzeća u kojem se kao cilj za ovu godinu navodi - izrada idejnih rešenja.

JKP "Beogradski park" brinuće o zelenim površinama u deset prestoničkih opština - Čukarica, Stari grad, Savski venac, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Zvezdara, Vračar, Voždovac.

U planu je da parkovi u Beogradu dobiju sadržaje kao pojedine zelene oaze u velikim svetskim metropolama, poput parka Gorki u Moskvi. Vodeća ideja je i da što više ljudi privuku da borave u parkovima.

- Ovo preduzeće biće zaduženo za organizaciju sadržaja u parkovima i integraciju iskustava. Jedna od misija preduzeća biće i saradnja sa stanovništvom - navedeno je u planu poslovanja.

- Razvijaćemo ekološku svest i odgovornost, a važno je da korisnici budu zadovoljni.

Naše aktivnosti biće usmerene ka primenjivanju najboljih distupnih praksi. U budućem periodu postavićemo više standarde u oblasti usluga i investicija.

Kako se navodi, prestonički parkovi trebalo bi da imaju sportske, kulturne, turističke i druge tematske sadržaje.

Cilj je da se u Beogradu sprovedu svetski primeri koji su se pokazali kao dobri, ali da naše zelene oaze dostignu i svetske standarde.

- Želimo korisnicima da pružimo mogućnost da svoje slobodno vreme provedu kvalitetno i sadržajno. Neophodno je da podignemo nivo kvaliteta i atraktivnost sadržaja u sklopu parkovskih celina i širi spektar mogućnosti Beograđanima i posetiocima grada - navodi se u planu poslovanja.

PET FRENDLI BEOGRAD

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić krajem prošle godine je rekao da postoji ideja da svi beogradski parkovi, tamo gde je moguće, dobiju prostor za pse. Kako je rekao, kao uzor bi bio uzet Tašmajdan, a jedan prestonički park dobiće veliko igralište za pse i druge ljubimce, sa pratećim mobilijarom, koje će biti najveće u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri