ARKAN JEDNIM POTEZOM DUBOKO RAZOČARAO ŠEŠELJA: To mu je zamerio više nego kriminal i rad za službu

Novosti online

10. 04. 2021. u 09:50

KAKO navodi bivši telohranitelj Slobodana Miloševića, Goran Pajić, Željko Ražnatović Arkan se aktivno nudio da sarađuje sa Haškim tribunalom.

АРКАН ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ ДУБОКО РАЗОЧАРАО ШЕШЕЉА: То му је замерио више него криминал и рад за службу

Foto: Igor Marinković/Novosti arhiva/ilustracija

Ono što podgreva razmišljanje u ovom smeru jeste i sama izjava Slobodana Miloševića koji je u intervjuu za televiziju "Palma", nakon petooktobarskih promena rekao da bi "peti okotobar bio znantno drugačiji da je Arkan u tom momentu bio živ". 

Arkanovo učešće tokom smene vlasti petog oktobra nije razmatrao samo Slobodan Milošević, već i Vojislav Šešelj, koji je više puta navodio da se Željko Ražnatović nudio Haškom tribunalu da bude svedok saradnik.

Goran Pajić, bivši telohranitelj Slobodan Miloševića navodi da je informacija o saradnji Arkana sa Hagom tačna.

- Gosposdin Šešelj je bio razočaran u Arkana jer se on nudio Hagu. Prema zvaničnim saznanjima, on je u Hag išao nekoliko puta i nudio se da bude svedok. Ali, kada su mu u Hagu tražili da ponudi dokaze za to što je govorio, on nije imao, pa su ga zato i otkačili - rekao je Pajić tokom svog gostovanja na TV Hepi.

On je zaključio da ta činjenica da je Arkan bio odbijen od strane Haškog tribunala da svedoči protiv Miloševića govori o tome kako njih dvojica nisu imali nikakvih dodirnih tačaka. 

Ipak, Šešelj je i ranije govorio za Arkana da je kriminalac i da je radio za službu DB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo