"JA SAM VEČERAS OVDE ZAVRŠIO KARIJERU": Vučić - Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bilo ekser u sanduk

Novosti online

23. 05. 2024. u 19:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon završene sednice Generalne skupštine UN u Njujorku, da mu ono što je danas uradio mnogi neće oprostiti.

ЈА САМ ВЕЧЕРАС ОВДЕ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Вучић - Многе ми ствари неће опростити, ово је било ексер у сандук

Foto: RTS Printskrin

-  Ja sam večeras ovde završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bilo ekser u sanduku. Uradio sam sve zajedno sa ovim ljudima koji su se borili za našu Srbiju. Oni su uradili sve da nas ponize, a mi smo se vinuli u visine. Ja ne mogu da kažem da smo mi pobedili, jer su takve procedure, ali je svakom jasno kakav je stvarni rezultat, kazao je Vučić.

Kako je kazao, naš narod smo vinuli u visine.

- Videli ste zadovoljstvo, to je nešto što ne možete da kupite, i zato kod mene možete da vidite uprkos zabrinutosti i svemu osmeh na licu. Videli ste porodice žrtava koji su aplaudirali, koji su sa ponosom podigli srpsku zastavu. Ovde ne daju da držite zastavu, ne daju nikakve zastave, to obezbeđenje stalno interveniše. Oni su tražili od onih iz porodica srpskih žrtava da im prvo oni vrate zastavu, pa su odbili da im daju zastavu. Pa su tražili meni da sklonim zastavu, pošto ovde ne sme da držite zastavu, pa su me čak i naši ljudi upozoravali za to. Pa sam onda rekao - e da vidimo te junake koji će da doću da uzmu tu svetu zastavu, kazao je Vučić.

Naglasio je da je naša delegacija dale sve od sebe.

- Mi smo se borili, drugi su čekali pomoć nekih drugih, mi se nismo oslanjali na pomoć iako smo imali pomoć sa mnogo strana sveta, od naših prijatelja, od naše braće. Beskrajno im hvala na svemu, nikada im to nećemo zaboravili. Sutra moramo da nastavimo da radimo, da se spremamo za Ekspo. Ja ću razgovarati i sa bošenjacima u Srbiji - Mi imamo jednu zemlju i moramo da je gradimo zajedno. Iako će se mnogi Srbi osećati loše zbog odluke koja je ipak nevećinski doneta, što će bošnjaci da žale što je većina bila na drugoj strani, svejedno mi moramo zajedno od sutra i zajednički da se borimo za našu budućnost - rekao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: BEOGRAĐANI IZAŠLI NA ULICE: Podrška Vučiću u UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)