DONETA POLITIČKA REZOLUCIJA: To je Pirova pobeda

Novosti online

23. 05. 2024. u 17:45

PREDSTAVNIK Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja je rekao da je danas doneta politička rezolucija sa ciljem da se demonizuje jedan narod, ali veći broj članica UN nije je podržao.

ДОНЕТА ПОЛИТИЧКА РЕЗОЛУЦИЈА:  То је Пирова победа

Foto: Printskrin

Rezolucija o Srebrenici nije doneta onim brojem glasova kojem su se sponzori nadali, bilo je više glasova uzdržanih i protiv nego za, rekao je Nebenzja na sednici Generalne skupštine.

- Usvajanje rezolucije je žalosna stranica u istoriji Generalne skupštine UN, istakao je Nebenzja.

On je rekao da su autori doveli ostale u zabludu tvrdeći da će dokument dovesti do pomirenja, a prikrili su činjenicu da nema saglasnosti tri entiteta u BiH.

Govoreći o tome ko su sve sponzori rezolucije, on je rekao da su čak i Holanđani imali hrabrosti da to urade iako su njihovi mirovnjaci imali sramnu ulogu u tom događaju.

- Nemačka je sponzor, a ona nema niakkvo moralno pravo da pominje reč genocid i da drži pridike drugima, rekao je ruski ambasador.

Inicijatori rezolucije podstiču BiH na konfrontaciju, istakao je on, dodajući da je cilj usvojene rezolucije podrivanje Dejtonskog sporazuma. Utisak je da ljudi iz Bosne nikada neće da se pomire i smatramo da je ovo pretnja po mir u zemlji i regionu u celini, ocenio je Nebenzja.

- Šta su dobili rezolucijom? To je samo Pirova pobeda, zaključio je ruski ambasador.

On je pre obrazloženja toga kako je glasala Rusija skrenuo pažnju predsedavajućem da je predstavio predsednika Srbije kao "uvaženog predstavnika Srbije".

- On nije uvaženi predstavnik već predsednik Srbije, rekao je Nebenzja.

- Ironično je da je današnje glasanje pokazalo koliko su podeljene svetske zajednice. Ako je cilj spoznzora bio da podele Generalnu skupštinu, onda su brilijantno u tome uspeli.

BONUS VIDEO: ZVONE ZVONA SA SRPSKIH HRAMOVA: Molitva za spasenje srpske države i naroda uoči glasanja u UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!