SRAMNO - ANTJE LENDERTSE IMA UVODNU REČ: Najaktivnija u antisrpskoj kampanji, priča o genocidu a u njenom rodnom gradu istrebili sve Jevreje

Novosti online

23. 05. 2024. u 16:07

DANAĆ će u Njujorku pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija biti glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države. Uvodnu reč imaće Nemačka, ispred koje će govoriti Antje Lendertse.

СРАМНО - АНТЈЕ ЛЕНДЕРТСЕ ИМА УВОДНУ РЕЧ: Најактивнија у антисрпској кампањи, прича о геноциду а у њеном родном граду истребили све Јевреје

Foto: Profimedia

Stalna predstavnica Nemačke u Ujedinjenim nacijama Antje Lendertse koja se ističe u gnusnim optužbama protiv srpskog naroda za genocid rođena je u gradu koji se 1942. godine proglasio “gradom bez Jevreja".

Inače, stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse bila je najaktivnija u antisrpskoj kampanji prikupljanja glasova za sramotni tekst, išavši lično u Keniju, te u latinoameričke zemlje kako bi lobirala za njegovo usvajanje. 

Potomak naroda koji je u dva najveća globalna sukoba ušao da očisti svet od drugih "ljudskih vrsta" govoriće, u uvodnoj reči, o rezoluciji o Srebrenici, koja srpskom narodu stavlja stigmu genocidaša! Kakav nonsens, ironija i ruganje! Mogao je i Naser Orić mirne duše da bude uvodničar...

Dok bude govorila o žrtvama Srebrenice, koje Beograd ne negira već ubistva u julu 1995. naziva ratnim zločinom, srpski narod će se sećati svojih ubijenih predaka. Gotovo da u svakoj porodici ima nekoga kome su vojnici Vermahta presudili. Streljali su u Kraljevu 1941. godine 2.200 srpskih civila.

Podsećamo, ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok lično je pretila zemljama da glasaju za rezoluciju o Srebrenici, o čemu su "Novosti" juče pisale.

Iako se do poslednjeg trenutka nije znalo da li će Nemačka, zbog preteškog istorijskog bremena koje nosi na svojim plećima, predstaviti nacrt spornog dokumenta, srpska delegacija dobila je informaciju da će predstavnik Berlina na Ist Riveru biti jedini koji će imati uvodnu reč i tražiti podršku rezoluciji.

Dakle, oni koji su pokrenuli klanicu Drugog svetskog rata, koji su patentirali koncentracione logore i gasne komore, koji su odgovorni za smrt najmanje 55 miliona ljudi, koji su u Srbiji uveli zloglasnu kvotu 100 ubijenih Srba za jednog ubijenog vojnika Vermahta, koji su streljali đake u Kragujevcu... sada su uvodničari u političkoj presudi bez presedana celom našem narodu!

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!