OVO JE JELENA ŽARIĆ KOVAČEVIĆ: Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 04. 2024. u 10:35

LIDER Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predstavio je danas, na sednici Predsedništva stranke sastav nove vlade.

ОВО ЈЕ ЈЕЛЕНА ЖАРИЋ КОВАЧЕВИЋ: Нова министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Србије

Foto: SNS

Među novim licima nalazi se i Jelena Žarić Kovačević koja će biti ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Jelena Žarić Kovačević rođena je 2. maja 1981. godine u Nišu, član je Srpske napredne stranke i bila je narodna poslanica.

U Nišu je završila osnovnu i srednju školu i diplomirala na Pravnom fakultetu, gde je kasnije stekla i zvanje master pravnih nauka.

Po zanimanju je advokat i u struci je radila do 2012. godine, kada je postala zamenica sekretara Skupštine Grada Niša. Bila je direktorka Odbojkaškog kluba "Niš". Godine 2016. dala je ostavku na funkciju sekretara Skupštine jer je postala predsednik Gradske izborne komisije.

2012. godine postala je narodna poslanica i to je bio njen prvi mandat. Nakon redovnih parlamentarnih izbora u junu 2020. godine, iako se u javnosti pominjala kao kandidat za ministarsko mesto u Vladi, potvrđen joj je drugi mandat narodnog poslanika, a od 1. avgusta 2022. godine po treći put je u poslaničkoj klupi.

U Narodnoj skupštini  bila je predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik članova u Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odboru za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odboru za zdravlje i porodicu.

Takođe je bila zamenik člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i predsednik u grupi prijateljstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao