"REZULTATI NIKAKO NEĆE BITI PORAŽAVAJUĆI" Vučić o rezoluciji u UN - Zadovoljan sam što sam se borio da se sačuva pravo na uspravni stav Srba

Novosti onlajn

29. 04. 2024. u 18:31

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se narodu po povratku iz Njujorka. Vučić je između ostalog govorio i o sramnoj rezoluciji o Srebrenici koja se gura pred u Ujedinjenim nacijama.

РЕЗУЛТАТИ НИКАКО НЕЋЕ БИТИ ПОРАЖАВАЈУЋИ Вучић о резолуцији у УН - Задовољан сам што сам се борио да се сачува право на усправни став Срба

Foto: Printskrin

Ističe da nema problem da bude izložen linču jer hoće da spreči da se događaju ratovi u budućnosti zbog nečije neodgovorne politike.

- Nisu oni tražili da neki Vučić pogne glavu u Srebrenici ili položi cvet, oni traže pravne i političke konsekvence - rekao je on.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ističe da će ovo biti prva Rezolucija koja će biti doneta preglasavanjem, bez konsenzusa.

- Njima je jasno. Da ljudi u Srbiji znaju - ovo će biti jedina rezolucija koja će biti usvojena preglasavanjem. Ovde neće biti jednoglasne odluke, ni blizu. Najveći deo slobodarskih zemalja širom sveta razumeo je o čemu se ovde radi. Biće i onih koji će glasati za rezoluciju i koji sa mukom glasaju za rezoluciju, dobro razumevajući o čemu je reč, i kakav je geopolitički plan i ideja u pitanju - rekao je predsednik. 

- Ja sam zadovoljan što sam učestvovao u toj borbi da se sačuva moralno pravo, na uspravni stav Srpskog naroda i građana Srbije. Rezultati nikako neće biti poražavajući - rekao je predsednik Srbije. 

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar