ISTINU NE MOŽETE UVEK DA POBEDITE SILOM: Vučić iz NJujorka poslao jasnu poruku

Novosti online

24. 04. 2024. u 17:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim američkim državama, gde u okviru UN ima brojne bilateralne sastanke.

ИСТИНУ НЕ МОЖЕТЕ УВЕК ДА ПОБЕДИТЕ СИЛОМ: Вучић из Њујорка послао јасну поруку

Foto printskrin TV PINK

Podsetio je da, kada Priština ukine dinar, onda Lajčak priča da "nijedna strana nije spremna da prihvati kompromi".

- Zamislite vi mene gurnete i udarite a neko sa strane kaže da nijedna strana nije spremna da prihvati kompromis. Mi ćemo u teškom danu nastaviti svoju borbu kao i da rezultata ima. Mali smo suviše za najmoćnije Zapadne sile, ali istinu ne možete uvek da pobedite silom. To za nas ipak nešto znači. To je ono što možemo. Imao sam sada i sa predstavnicima Brazila bilateralni sastanak. Sada imamo sa Guterašom, sa Denisom Francisom, on je predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa specijalnim savetnikom za pitanje genocida Ujedinjenih nacija, sa predstavnicima Meksika bilateralni. Još mnogo toga večera sa pet ili šest evropskih zemalja imamo takođe sastanak, večeru, koje bar možemo da pitamo, da ne budu protiv nas kao što će većina drugih. A čuo sam da je na nekome od tih, kada Priština ukine dinar i kada oni sve obave, a onda je formulacija posrednika Lajčeka bila, kaže "nijedna strana nije spremna da prihvati kompromis". Onda, kada to shvatite, kada to vidite, onda više nemate šta da kažete.

- Tako da i po ovom pitanju, u svakom slučaju, mi ćemo, kao što vidite, u teškom danu nastaviti svoju borbu i mislim da određenih rezultata ima, ali je mnogo, mnogo teško. Mali smo suviše za najmoćnije zapadne sile, ali i hrabri za suprotstavljanje i pokazivanje da istinu ne možete uvek da pobedite silom, za nas ipak to nešto znači. Nisam bio optimističan i znao sam od početka da je to gotovo nemoguća misija. Ali to što je nešto nemoguća misija i to što vam nešto izgleda nemoguće, ne znači da vi smete da se ne borite, jer ono što vi čuvate i branite i ono za šta ste se zakleli svom narodu i svojim građanima je za vas svetinja. Ja moram da vam kažem da u svim grupama postoji ogromna, ogromna rezervisanost prema postupku i procesu kako su neki definisali i mnogi naši prijatelji iz islamskih zemalja čak i kad glasaju za, nije im drago jer znaju da time povređuju prijatelja i hoću samo da vam kažem da i po tom pitanju mislim da smo mnogo toga uradili i dodatno podigli ugled Srbije.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)