"UPRKOS OPSTRUKCIJAMA PRIŠTINE" Petković: Kao što je Vučić obećao, Srbija se borila i izborila da Srbi sa KiM dobiju viznu liberalizaciju

Novosti online

23. 04. 2024. u 15:58

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar petković izjavio je danas da se Srbija, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle godine, borila i izborila da Srbi sa KiM dobiju viznu liberalizaciju, uprkos opstrukcijama Prištine.

УПРКОС ОПСТРУКЦИЈАМА ПРИШТИНЕ Петковић: Као што је Вучић обећао, Србија се борила и изборила да Срби са КиМ добију визну либерализацију

Foto: Tanjug

On je na društvenoj mreži Iks naglasio da Srbi od Štrpca do Leposavića, kao narod u srcu Evrope, nisu građani drugog reda i da imaju pravo na slobodu kretanja, temeljnu tekovinu EU.

- Ostaje da ovu odluku EP potvrdi Savet ministara EU kako bi ona postala operativna. Današnja pobeda važna je poruka da ćemo se, uprkos svim preprekama, neumorno boriti da život našeg naroda na KiM učinimo dostojnim čoveka u 21. veku - napisao je Petković.

Evropski parlament izglasao je danas viznu liberalizaciju za nosioce srpskih pasoša sa KiM, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, na predlog evroparlamentarca i izvestioca za ukidanje tih viza Matjaža Nemeca.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)