ŠOVINISTIČKA AGENDA VELIKE ALBANIJE: Vučić u SB UN - Kurti ostao posvećen hegemonističkim idejama

Novosti online

22. 04. 2024. u 16:44

U NjUJORKU je u toku sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu UNMIK-a, a Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

ШОВИНИСТИЧКА АГЕНДА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Вучић у СБ УН - Курти остао посвећен хегемонистичким идејама

Foto: Printskrin

- Prištinske vlasti pogađaju svakog podjednako, bez obzira na uzrast i pol i sve u okviru šovinističke agende usmere ka kreranju Velike Albanije - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Kurti ostao posvećen velikoj Albaaniji i hegemonističkim idejama.

- Nevoljnost da se stremi kompromisnom rešenju. Umesto da bude sanckionisan Kurtijev mrežim je nagrađen. Brutalna represija prema Srbima dodatno se produbila od poslednje sednice - rekao je Vučić.

Foto: Printskrin

Naveo je da istovremeno traje konstantna represija od strane Albanaca, desilo se 16 napada, pucnjava, zastrašivanja sve manjeg broja povratnika.

- Nasilno uklanjanje tabli od strane policije sa nazivima imena na srpskom jeziku. Kontinuirani napadi u okviru kampanje progona Srba produbili su se, progonitelji Srba su zaplenili velike količine medicinskih sredstava u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici. UNMIK-u nedostaje preciznosti o događajima iz ovog perioda - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)