SRBIJA SE SPREMA ZA LETEĆI TAKSI: Ministar Mali razgovarao sa regionalnim direktorom Erbasa (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 04. 2024. u 14:54

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se danas sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Erbas za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem.

СРБИЈА СЕ СПРЕМА ЗА ЛЕТЕЋИ ТАКСИ: Министар Мали разговарао са регионалним директором Ербаса (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram/mali_sinisa

- Sastanak sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Erbas za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, sa kojim sam razgovarao o uvođenju letećih taksija, koje planiramo da koristimo kao novi vid prevoza tokom trajanja specijalizovane izložbe Ekspo 2027 u Beogradu.

Ozbiljno smo pristupili ovom poslu, i zato smo dogovorili da ćemo sa kompanijom Erbas potpisati Memorandum o razumevanju oko projekta razvoja tzv. Er mobilitija, koji podrazumeva upotrebu malih, visokoautomatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, nakon čega ćemo uraditi i prifitibiliti studiju.

Spremni smo na korišćenje novih tehnologija i mislim da je važno da u tom smislu idemo u korak sa vremenom, naročito uzimajući u obzir da ćemo biti domaćini jedne od najvećih izložbi na svetu, gde je važno da se prikažu savremene inovacije - napisao je ministar Mali na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)