DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

19. 04. 2024. u 07:00

RAMPU na administrativnim linijama sa Kosovom i Metohijom vlast Aljbina Kurtija spušta maltene na nedeljnom nivou za "goste" iz centralne Srbije, među kojima je bio čak i patrijarh SPC Porfirije. Na ovakvo ponašanje Prištine niko ne reaguje, ali se juče nadigla dreka u EU i među ambasadorima posle privođenja četiri pripadnika tzv. Kosovske policije na Jarinju, uz optužbe da Beograd izaziva eskalaciju.

ДРЕКА ЗБОГ ПОЛИЦАЈАЦА, МУК КАДА СЕ ПУЦА У ДЕЦУ: И привођење припадника МУП тзв. Косова на Јарињу потврдило лицемерје Запада

Foto D. Milovanović

Naše Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Dejan Janković, zamenik direktora kosovske policije, zadržan "u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, dok su ostala lica, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena".

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da Kurti obmanjuje međunarodnu zajednicu da je uhapšeno petoro lica sa KiM i poručio da je on krivac za svaku tenziju.

- Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano. Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM - upozorio je Petković.

On je istakao da je Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana koji je, kako je naveo, prvo svojom destruktivnom i nasilnom politikom zapalio Kosovo i Metohiju, a sada želi da svojom šovinističkom politikom zapali i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region. Inače, Petković je juče bio u Briselu, gde se dijalog oko ukidanja dinara nije pomerio sa mrtve tačke, jer prištinska strana, kako je rekao, ne želi da se pronađe rešenje.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla je da je reč o ljudima koji podrivaju ustavni poredak Srbije i da pretpostavlja da će međunarodna zajednica to pozdraviti.

- Na Kosovu se Srbi maltretiraju svakodnevno zato što neko u Prištini kaže da podrivaju ustavni poredak. Pretpostavljam da su se ljudi konačno odazvali apelima da branimo ustavni poredak Srbije i to svaka pojedinačno institucija u ovoj zemlji. Niko iz međunarodne zajednice ne reaguje godinama na sve ono što radi Kurti, na maltretiranje tih ljudi, pretpostavljam da će sada pozdraviti ovo. Super. Imaju oni svoj takozvani ustavni poredak, lepo, mi imamo pravi ustavni poredak, zato što smo mi međunarodno priznata zemlja - rekla je Brnabićeva.

Foto: Printskrin RTV Herc

Stefan Stojanović posle ranjavanja

Ambasador Nemačke Jens Rode pozvao je na "momentalnu deeskalaciju":

- Pritvaranje kosovskih službenika za sprovođenje zakona, uključujući i kosovske Srbe, od strane srpskih vlasti je neprihvatljivo i svakako nije ono što se može očekivati od zemlje kandidata za članstvo u EU. Ovo mora da se završi odmah i očekujemo da političari kosovskih Srba takođe govore za svoje sugrađane.

Kada je Albanac Azem Kurtaj na Badnji dan pucao na dečaka Stefana Stojanovića i njegovog rođaka Miloša prošle godine, evropskim "ćatama" i diplomatama trebalo je poprilično vremena da reaguju, a onda su pozvali obe strane na smirivanje. Kada je Kurtaj pušten na slobodu, nisu sumnjali u poštenje kosovskih institucija.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)