BRNABIĆ O ALEKSIĆU: U drugoj zemlji bi se sam diskvalifikovao iz politike

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

11. 04. 2024. u 17:49

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je povodom informacije koju je objavio Miroslav Aleksić da se u centrali SNS pored predsednika Aleksandra Vučića našao kum Darka Šarića, a zapravio je bio pripadnik Kobri, Ninoslav Dimitrijević, da je videla tu objavu i da bi u nekoj drugoj zemlji taj čovek sam sebe diskvalifikovao iz politike.

БРНАБИЋ О АЛЕКСИЋУ: У другој земљи би се сам дисквалификовао из политике

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

- Da je tako nešto urađeno u bilo kojoj drugoj zemlji, da neko iz opozicije optuži predsednika zemlje i ljude iz prvog kruga obezbeđenja da su kriminalci, taj čovek bi sam sebe tog trenutka diskvalifikovao iz bavljenja politike. Zamislite da to za Makrona kažu. Mogao bi samo da ode i kaže, "Izvinite pogrešio sam", ali ta greška je toliko brutalna da ne bih mogao da se bavi politikom. Vi elitnu jedinicu terate da se bavi tim stvarima, da objašnjava. E, to je ta neozbiljnost i neodgovornost - rekla je Brnabić novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila da je to urađeno samo zarad jednog jeftinog političkog poena.

- Hajde ljudi prestanite. Jesu to naši građani zaslužili? Jesu naši građani zaslužili da ne možete da razgovarate nego napuštate sastanak? Nisu zaslužili ni oni koji nisu glasali za vas, a još manje su zaslužili oni koji su glasali za njih - rekla je Brnabić posle sastanka o izbornim uslovima koji je koalicija "Srbija protiv nasilja" napustila.

- Zamislite u Francuskoj da je neki političar to uradio Makronu i njegovom pripadniku obezbeđenja. Mogao bi da izvuče člansku kartu te političke stranke i da kaže hvala vam lepo, doviđenja, pokazao sam da nisam dovoljno ozbiljan da se bavim visokom politikom - rekla je Brnabić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?