KURTI UČINIO SVE DA REFERENDUM NE USPE: CIK traži od Srpske liste i stranke Nenada Rašića da zamene članove CIK-a u ostavci

Novosti online

09. 04. 2024. u 17:26

CENTRALNA izborna komisija u Prištini zatražila je danas od Srpske liste i Građanske inicijative za slobodu, pravdu i opstanak (GI SPO) ministra za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama Nenada Rašića, da zamene odbornike Opštinskog izbornog odbora koji su nedavno podneli ostavke na ta mesta.

КУРТИ УЧИНИО СВЕ ДА РЕФЕРЕНДУМ НЕ УСПЕ: ЦИК тражи од Српске листе и странке Ненада Рашића да замене чланове ЦИК-а у оставци

foto D.Z.

Kako je rečeno na sednici 7. i 8. aprila Opštinske izborne komisije za opštine Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica prihvatile su ostavke četiri predstavnika Srpske liste i ostavke predstavnika GI SPO iz opštine Kosovska Mitrovica, a CIK je zatražio od te dve stranke zamenu članova koji su istupili iz  izbornih komisija.

Glasanje za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu održaće se 21. aprila.

Srpska lista juče je saopštila da je njen stav da se ne izlazi na predstojeće glasanje na kojem će se odlučivati o smeni četvorice nelegitimnih gradonačelnika na severu KiM.
Kako je istakao predsednik SL Zlatan Elek, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti učinio sve da taj referendum ne uspe.

Elek je istakao da su za glasanje za smenu gradonačelnika 21. aprila predviđene nemoguće procedure i ukazao da će to glasanje biti održano uz prisustvo kamera, da birački spiskovi ne oslikavaju realno stanje na terenu jer je broj birača nesrazmerno povećan i da, i ako bi gradonačelnici bili smenjeni, ostaju odbornici Albanci. 

 

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA: Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave