HOĆU DA MI FOKUS BUDE NA SVIM DRŽAVNIM INTERESIMA Vučić: Pravimo non-pejper za KiM i Srebrenicu

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 04. 2024. u 11:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema vremena da se bavi nečijim izjavama vezanim za izbore i da je fokusiran na vitalne državne interese, jer predstoje važne stvari za zemlju i treba da se bori za nju.

ХОЋУ ДА МИ ФОКУС БУДЕ НА СВИМ ДРЖАВНИМ ИНТЕРЕСИМА Вучић: Правимо нон-пејпер за КиМ и Сребреницу

Foto Tanjug

- Mnogo toga ima da bih mogao da se bavim nečijom taštinom i činjenicom da ne mogu da pobede na izborima, nemam snage ni da im odgovaram na uvrede. Hoću da mi sav fokus bude usmeren na sve državne interese - rekao je Vučić u Parizu na pitanje novinara da prokomentariše izjavu lidera SSP Dragana Đilasa da će bojkotovati izbore kao i da ima vesti o pobuni u stranci o tome da li treba ići na razgovore i na izbore.

Vučić je rekao da želi da mu fokus bude usmeren na vitalne državne i nacionalne interese do 7, 8, 10. maja, a posle toga biće 20 dana za kampanju do izbora. On je najavio da ga već sutra čeka sastanak sa kineskim ministrom trgovine, dok ga u narednom periodu čekaju važne stvari za zemlju.

- Mnogo je poseta, teških razgovora. Treba da pravimo non-pejper za Kosovo i Savet Evrope i Srebrenicu - naveo je on.

Rekao je da će predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović biti od 16. aprila u Njujorku, a srpska delegacija od 20, a da je 22. aprila sednica Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji.

- Ne pada to s neba, neko mora da se bori za sve to, a onda moramo da se borimo, jer ja očekujem 2. maja konačno glasanje oko Srebrenice - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA - Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!