U ČETVRTAK U BRISELU NASTAVAK RAZGOVORA O DINARU Lajčak: Nadam se da će razlike biti prevaziđene

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 04. 2024. u 12:00

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će se u četvrtak nastaviti razgovori u Briselu u okviru dijaloga povodom odluke tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju dinara i izrazio nadu da će strane uspeti da prevaziđu preostale razlike.

У ЧЕТВРТАК У БРИСЕЛУ НАСТАВАК РАЗГОВОРА О ДИНАРУ Лајчак: Надам се да ће разлике бити превазиђене

Foto: Kancelarija za KiM

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući utiske od prethodne sedmice, podsetio da je o dinaru razgovarao prošlog ponedeljka sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

Ocenio je da je sastanak bio koristan, ali da je neophodno da se razgovori nastave.

- Nedelja pred uskršnju pauzu bila je kratka, ali intenzivna. U ponedeljak sam ugostio glavne pregovarače tzv. Kosova, zamenika premijera Bisljimija, i Srbije, direktora Petkovića, u Briselu, kako bismo nastavili naše razgovore o pronalaženju izvodljivog rešenja za ljude na koje utiče odluka (tzv.) Centralne banke Kosova. Sve u svemu, bio je to koristan sastanak - ocenio je Lajčak.

Obe strane su, navodi, imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove.

- Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak. Dve strane će se ove nedelje vratiti u Brisel i nadam se da ćemo u četvrtak uspeti da premostimo preostalu razliku - poručio je Lajčak.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)