ČINE SVE DA PROTERAJU SRBE SA KIM: Petković razgovarao sa predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije EU

D. Z.

29. 03. 2024. u 15:09

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

ЧИНЕ СВЕ ДА ПРОТЕРАЈУ СРБЕ СА КИМ: Петковић разговарао са представницима земаља Квинте и шефом Делегације ЕУ

foto Kancelarija za KiM

On ih je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

- Petković je detaljno informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima- naveo je u saošštenju za javnost direktor Kancelarije na KiM.

U saopštenju je istaknuto da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova i Metohije.

Petković je sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave