DIPLOMATSKA AGRESIJA U SAVETU BEZBEDNOSTI: Nebenzja razobličio prljave igre Pariza o sednici povodom NATO agresija na SRJ

Tanjug

25. 03. 2024. u 23:20

PREDSTAVNIK Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da je današnji dan sraman za Savet bezbednosti UN jer, kako je naveo, zemlje članice koje su bombardovale SR Jugoslaviju 1999. godine, nisu htele da govore o tome.

ДИПЛОМАТСКА АГРЕСИЈА У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ: Небензја разобличио прљаве игре Париза о седници поводом НАТО агресија на СРЈ

Foto: Printskrin Youtube/United Nations

"Naš predlog nije bio odbijen kada smo predložili održavanje sednice. Saznali smo da će ovo pitanje biti stavljeno na proceduralno glasanje tek danas u 12 časova. Ja to smatram još jednom epizodom diplomatske agresije Francuske u Savetu bezbednosti", rekao je Nebenzja novinarima u Njujorku.

On je dodao da je ovo bio tužan i sraman dan za SB UN jer NATO članice koje su 1999. godine nanele, kako je naveo, strašne patnje narodu bivše Jugoslavije, jednostavno nisu htele da pričaju o tome.

"Pokušali su da ućutkaju one koji su hteli da o tome govore. To se sve dešavalo pred srpskim ministrom spoljnih poslova, što je sramota i bruka", rekao je Nebenzja.

On je naveo da je jedan od razloga za to možda i to što se zemlje koje su bombardovale SRJ plaše svoje zakonske odgovornosti, dodavši da te zemlje nisu htele da čuju istinu. Na pitanje da li Rusija priprema neki novi korak, ruski diplomata je rekao da postoje redovni sastanci SB UN o situaciji na KiM, ali da će razmisliti o daljim koracima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!