Sa zgrade opštine Zvečan uklonjen ćirilični natpis, a ispred mobilna ograda

D. Z.

25. 03. 2024. u 15:26

SA zgrade Opstine Zvečan uklonjen je natpis na ćirilici koji se tu do nedavno nalazio, kao i mobilna ograda oko same zgrade. Na zidu do ulaznih vrata postavljena je tabla sa natpisom "Republika Kosovo".

Са зграде општине Звечан уклоњен ћирилични натпис, а испред мобилна ограда

foto privatna arhiva

Albanski radnici uz nadgledanje tzv ksoovske policije postavili su kamere ispred opštinske zgrade u kojoj se od 26. maja prošle godine psole sukoba građana i tzv. ksoovske polciije i dalje nalaze pripadnici policije dok je dolazak u zgradu srpskim randicima onemogućen.

Ispred zgrade gde se nalazila metalna mobilna ograda do pre mesec dana nalazili su se pripadnici KFOR-a koji su se povukli čime je zgrada prepuštena tzv kosovskoj policiji. Inače, ova zgrada koja je sagrađena sredstvima države Srbije i u kojoj je radilo stotinak srpskih radnika je uzurpirana od strane tzv. kosovske policije i neelgitimnog albanskog gradonačelnika dok se randici opštine i dalje svakodnevno okupljaju ispod dva šatora koji se nalaze na trotoaru pokraj ulice koja iz centra Zvečana vodi ka zgradi opštine.

Inače, sa zgrade opštine svojevremeno su uklonjene srpska i zastava UN umesto kojih je postavljena albanska zastava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja