VREĐAJU STOJANA RADENOVIĆA: Opozicija pravi haos na početku sednice Skupštine Srbije (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

18. 03. 2024. u 11:36

SEDNICA Skupštine Srbije započela je danas u znaku haosa, izazvanog ponašanjem predstavnika opozicije. Iako je sednica počela minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve pogroma iz 2004. godine, opozicija nije pokazala poštovanje i pristojnost.

ВРЕЂАЈУ СТОЈАНА РАДЕНОВИЋА: Опозиција прави хаос на почетку седнице Скупштине Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Predsedavajući Stojan Radenović apelovao je na sve prisutne da se ponašaju dostojanstveno i da doprinesu poboljšanju ugleda Narodne skupštine. Međutim, njegov apel je ostao neuslišen, jer su predstavnici opozicije počeli da viču sa svojih mesta, čime su odbili da se uključe u konstruktivni dijalog i ignorisali su molbe jednog od najuglednijih naučnika Srbije.

Foto: Printscreen

Predstavnici opozicije još jednom nisu pokazali minimum poštovanja prema Radenoviću, kome nisu dozvoljavali da dovrši nijednu rečenicu, sve vreme mu dobacujući iz svojih klupa. Podsećamo, Radenović, kao najstariji narodni poslanik u sazivu, dobio je ulogu da do izbora predsednika parlamenta vodi sednicu.

Haos je nastao već na samom početku sednice, kada opozicija ometa predlagača da obrazloži predlog da Ana Brnabić bude izbrana za predsednicu Parlamenta. Opozicija je vičući sa svojih mesta izazvala buku i nemir, pokazujući time nedostatak spremnosti za konstruktivnu političku debatu.

Foto: Printscreen

Posebno je skandalozno to što su predstavnici opozicije odbili da prisustvuju konsultacijama sa predsednikom Republike, kao i konsultacijama o izboru potpredsednika Skupštine, čime su dodatno ugrozili proces demokratskog dijaloga.

Današnji incidenti u Skupštini Srbije bacaju senku na demokratske procese u zemlji i ukazuju na potrebu za većom političkom zrelošću i odgovornošću političkih aktera iz opozicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)