VUČEVIĆ S PREDSTAVNICIMA AIPAC: Srbija ostaje neutralna država, ali i kredibilan partner

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 18:10

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC), koji borave u Republici Srbiji, a koje je predvodio predsednik te organizacije Majkl Tučin.

ВУЧЕВИЋ С ПРЕДСТАВНИЦИМА АИПАЦ: Србија остаје неутрална држава, али и кредибилан партнер

Foto MO Srbije

Ministar Vučević, tom prilikom, istakao je da su ovakvi susreti prilika da se kroz otvoreni razgovor razmotre različita pitanja, a sve s ciljem iznalaženja najboljih rešenja koja će biti u obostranom interesu.

Srbija visoko uvažava saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, naglasio je ministar Vučević, dodajući i da se nastavlja proces unapređenja bilateralne vojne saradnje sa SAD i da u skladu sa svojim nacionalnim interesima Srbija izgrađuje partnerske odnose sa svim relevantnim međunarodnim akterima.

Na današnjem sastanku ministar Vučević rekao je da Srbija nastavlja da bude odgovoran i kredibilan partner, kao i da će, u skladu sa svojim jasnim političkim opredeljenjem, ostati vojno neutralna država.

Ministar Vučević istakao je da Srbija principijelno zastupa stav o suverenitetu svake države i privržena je poštovanju načela teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

Foto MO Srbije

On je naglasio da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji kompleksna i da mnoštvo iracionalnih odluka prištinskih vlasti i njihova konstantna primena mehanizama sile doprinose pogoršavanju bezbednosne situacije. Kako je istakao, Srbija je posvećena mirnom rešavanju svih pitanja kroz razgovore sa Prištinom i puno poštovanje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma i odlučna da u skladu sa osnovnim principima međunarodnog prava zaštiti svoj suverenitet i bezbednost građana.

Predstavnici Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove izrazili su nadu da će se saradnja sa našom zemljom podići na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Današnji susret sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) bio je prilika i za razgovor o brojnim aktuelnim temama, sa posebnim osvrtom na geopolitičke i bezbednosne, kao i o mogućim modalitetima saradnje u različitim oblastima.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?