MISIJA OEBS NA KOSOVU I METOHIJI PORUČILA: Od suštinskog značaja da se poštuju prava kosovskih Srba, pratimo akcije kosovske policije

D. Z.

05. 02. 2024. u 08:03

MISIJA OEBS na Kosovu saopštila je sinoć na društvenoj mreži X da je od suštinskog značaja da je od suštinskog značaja da se prava kosovskih Srba u potpunosti poštuju. Iz ove misije za evropsku bezbednost i saradnju naveli su da pažljivo prate odluke i akcije prištinskih vlasti uključujući uvoženje nove uredbe o zabrani dinara.

МИСИЈА ОЕБС НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ПОРУЧИЛА: Од суштинског значаја да се поштују права косовских Срба, пратимо акције косовске полиције

Foto: ilustracija

- Misija je zabrinuta da će ova odluka imati ozbiljne posledice pogotovu po one građane koji primaju uplate u dinarima - navedeno je na društvenoj mreži iz misije OEBS iz koje ističu važnost da sva relevantna javna komunikacija bude na oba službena jezika.

Istovremeno, navode da prate akcije ksoovske policije uključujući operacije usmerene ka srpskim institucijama u opštinama Dragaš, Peć, Istok i Klina kao u u „Centru za mir i toleranciju“ u Prištini.

- Iznenadno zatvaranje ustanova koje nude socijalne ili zdravstvene usluge pripandicima nevećinskih zajednica rizikuje da ima negativan uticaj na pojedince i porodice – ističe se u objavi ove misije na društvenoj mreži X .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku