ĐILASOV MENTOR JE ALBANSKI PLAĆENIK: Detaljna analiza uglednog američkog portala - evo kako funkcioniše plan rušenja Srbije

Novosti online

26. 01. 2024. u 11:09

DEJLI Bist, jedan od najuticajnih političkih portala u Americi, koji postoji od 2008, najbrže rastući portal u SAD, dobitnik brojnih nagrada, objavio je detaljnu analizu o tome kako Bob Menendez uzima novac zarad promocije nezavisnosti tzv. Kosova, na štetu Srbije.

ЂИЛАСОВ МЕНТОР ЈЕ АЛБАНСКИ ПЛАЋЕНИК: Детаљна анализа угледног америчког портала - ево како функционише план рушења Србије

Foto: Printskrin

Naime, u pomenutom tekstu je do tančina objašnjeno kako Menendez uzima novac od Šiptara da bi promovisao nezavisnost tzv. Kosova i napadao Srbiju. Poveznica u ovoj celoj priči je američki Albanac Gazmend Lita.

Tačnije, u opširnom tekstu otkriveno je kako funkcioniše plan rušenja Srbije, to jest kako Đilasova i Marinikina prozapadna opozicija tesno sarađuje sa najvećim šiptarskim lobistima koji se bore za nezavisno "Kosovo".

Treba istaći činjenicu da u poslednje vreme u Briselu na prijem stižu iskučivo lobisti koji imaju jedan i jasan cilj - ukloniti predsednika Vučića i na vlast u Srbiji vratiti poslušnike Zapada.

Kako piše Dejli Bist, skandal koji se brzo širi oko senatora Boba Menendeza usredsređen je na njegove navodne intervencije u ime egipatske i katarske vlade - za koje savezni tužioci tvrde da je napravio u zamenu za mito, uglavnom od firme kojoj je Kairo dao ekskluzivna prava na rukovanje snabdevanjem mesa. Ali istraga ovog medija ukazuje na umešanost još jednog biznismena, osim dvojca koji je optužen zajedno sa senatorom u septembru, a koji je povezan sa trećom nacijom u čije unutrašnje i međunarodne intrige se umešao nekada moćni Menendez - Albanijom.

„Dejli bist“ je otkrio da je u septembru 2019. godine senator održao sastanak sa Korabom Litom, tada članom albanskog parlamenta.

Korab Lita je izašao sa samita, na kojem je bio još jedan albanski parlamentarac, tvrdeći da je dobio Menendezovu podršku za niz izbornih reformi koje su on i njegova stranka zagovarali, i dalje tvrdeći da je senator pozvao albanske birače da učestvuju na predstojećim izborima.

Podrška moćnog američkog zvaničnika dala bi neverovatan uticaj bilo kojoj ličnosti u maloj balkanskoj zemlji, u kojoj stavovi SAD imaju ogromnu moć.

Lita i članovi njegove porodice sa sedištem u SAD dali su značajne donacije Menendezovoj izbornoj operaciji u poslednjih deceniju i po. Mnoge od tih donacija su prošle kroz albansko-američki komitet za politička pitanja, od kojih je Menendez bio najveći korisnik poslednjih godina.

Ono što je interesantno, ali što ne treba da izneđajuće, jeste činjenica da se Menendez 30. septembra 2022. sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić.

Foto: Pritnskrin/Fejsbuk

Sve detalje možete pročitati klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!