NOVI SUDIJA, TREĆI PO REDU U POSLEDNJIH GODINU DANA: Održano ročište u slučaju Slađana Trajkovića

D. Z.

25. 01. 2024. u 16:15

NA današnjem ročištu pred Osnovnim sudom u Prištini moj suprug se izjasnio da nije kriv. Pojasnio je da živi sa porodicom na Kosovu i Metohiji gde je i rođen i da sigurno ne bi ostao tu da se osećao krivim. Rekao je i da je radio deset godina za tzv. kosovsku policiju zbog čega je prethodno prošao sve provere. Zato je molio da ga podvrgnu poligrafu kako bi dokazao sviju nevinost

НОВИ СУДИЈА, ТРЕЋИ ПО РЕДУ У ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНУ ДАНА: Одржано рочиште у случају Слађана Трајковића

foto d.z.

Ovim rečima Suzana, supruga bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića opisuje današnje ročište u suđenju njenom suprugu kojem je prošle nedelje produžen pritvor na još dva meseca i koji će trajati do 15 februara.Trajković, koji je uhapšen decembra 2022 godine optužen je za navodni ratni zločin odnosno navodno proterivanje više od 200 000 Albanaca i ubistvo nekoliko njih a na današnjem ročištu, prema rečima njegove supruge Suzane predsedavao je novi sudija - treći po redu u poslednjih godinu dana.

- Jasno je da ovaj predmet političke prirode i da na sve načine odugovlače proces jer dokaza protiv mog supruga nema. Čak ni izjave navodnih svedoka nisu dostavljene advokatu zbog čega je sudsko veće naložilo tužilaštvu da te izjave dostavi do sledećeg ročišta koje je zakazano za 29 februar-dodaje Suzana koja pojašnjava da je njen suprug u pritvoru vidno smršao i da ima podočnjake jer noćima ne može da spava. Inače, kako je podsetio advokat Dejan Vasić, Apelacioni sud je odbio prigovore koje je odbrana uložila na dokaze, zbog čega će uložiti zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu tzv Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio