LAJČAK: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine

Novosti online

15. 01. 2024. u 07:15

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da će ova sedmica u Davosu, gde će biti održan samit Svetskog ekonomskog foruma, biti „dinamična“ i dodao da će tokom nje imati brojne bilateralne sastanke.

ЛАЈЧАК: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Foto Tanjug

Sumirajući prethodnu nedelju, on je u objavi na svom nalogu na društvenim mrežama naveo da je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica EU u Briselu istakao da je bilo pozitivnih pomaka u dijalogu između Beograda i Prištine, poput ukidanja režima nalepnica na registarskim tablicama na motornim vozilima, ocenivši to kao pozitivan korak u primeni Sporazuma o normalizaciji.

- Značajan napredak je takođe ostvaren u implementaciji Energetske mape puta - naveo je Lajčak, aludirajući na napredak ka implementaciji sporazuma o električnoj energiji u četiri opštine na severu KiM.

Govoreći o tekućoj nedelji i samitu u Davosu, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, on je rekao da će učestvovati u nekoliko panel diskusija i imati brojne bilateralne sastanke.

Specijalni izaslanik je naveo da je u prvoj radnoj nedelji 2024. posetio Francusku, gde se, između ostalog, sastao sa specijalnim savetnikom predsednika Francuske Emanuela Makrona Emanuelom Bonom.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!