POSLANIK ALTERNATIVE ZA NEMAČKU: Srbija na nišanu "obojenih revolucionara"

Novosti online

06. 01. 2024. u 17:29

ŠEF odbora za evropsku politiku poslaničke grupe Alternative za Nemačku (AfD) Harald Vajel istakao je da se, s obzirom na "demokratsko" upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike na račun Srbije zbog proteklih izbora, ispostavljaju "fanatičnim i kontradiktornim".

ПОСЛАНИК АЛТЕРНАТИВЕ ЗА НЕМАЧКУ: Србија на нишану обојених револуционара

Republika Srpska

Vajel i njegov kolega Malte Kaufman kao poslanici Bundestaga iz redova AfD posmatrali su izbore u Srbiji 17. decembra.

U saopštenju, AfD navodi da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova lista pobedili na izborima, i da je šef srpske države 21. decembra ukazao na "mešanje jedne važne zemlje u izborni proces na najbrutalniji način".

Nemačka stranka podseća da su domaći i strani mediji i nevladine organizacije unapred kritikovali "eksploataciju postojećih resursa i struktura od strane vladajućih stranaka", uključujući navode o nedopustivoj pomoći medijskoj kampanji, navodnu kupovini glasova, prevoženje birača autobusima, kao i ciljanom zastrašivanju.

Demonstracije u stilu "ozloglašene obojene revolucije", s druge strane, možda su bile više na dnevnom redu opozicije i mogle su generalno dovesti u pitanje demokratski proces, navode u Afd-u i podsećaju da su slični protesti 2019. godine dobili podršku zapadnih medija.

Vajel smatra da je "tink-tenk" organizacija Centar za savremenu politiku, blizak EU, pre izbora "propagandno pripremio demonstracije".

Foto AfD

Harald Vajel

Citira reči predsednika Srbije da se "strane sile mešaju u demokratske procese u Srbiji i mogle bi da pokrenu ’obojenu revoluciju’ jer im se ne sviđa rezultat", ali dodaje i da je "dobrih" 360 međunarodnih posmatrača izjavilo da su " birači imali političke alternative, ali…"

"Primer ovog mešanja je i ’tink-tenk’ Centar za savremenu politiku blizak EU, koji želi da Srbiju uvede u Uniju po svaku cenu i koji je pre izbora propagandno pripremio demonstracije", naveo je Vajel.

Ipak, dodaje da se, s obzirom na "demokratsko" upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike ispostavljaju prilično fanatičnim i kontradiktornim.

-Mnoge stvari za koje optužuju neke druge ljude i države odavno su vraćene u 'političku kutiju alata' zapadnih 'uzornih zemalja', gde vlasti, državne kompanije i mediji obezbeđuju da nijedna opozicija ne ’poraste u nebo’", dodao je Vajel.

kosovo-online.com

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)