"VUČIĆ JE SAD KRIV I ZA DOLAZAK VOZNIJAKA" Brnabić: Sramotna laž da je njegov dolazak plaćen

Novosti online

06. 12. 2023. u 10:39

PREDSEDNICA Vlade Srbija Ana Brnabić izjavila je da je neverovatno da je opoziciji i tajkunskim medijima, čak i za fenomenalnu stvar kao što je dolazak Stiva Voznijaka, kriv Aleksandar Vučić kao da je to nešto loše po Srbiju.

ВУЧИЋ ЈЕ САД КРИВ И ЗА ДОЛАЗАК ВОЗНИЈАКА Брнабић: Срамотна лаж да је његов долазак плаћен

Foto: Novosti

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije K1 odlučno demantovala da je Stivu Voznijaku, jednom od osnivača kompanije Epl, dolazak u Srbiju plaćen i dodala da takvim optužbama političari i pojedini mediji samo polaze od sebe.

- Zahvaljujem ovom prilikom Janku Tipsareviću, koji je jedan dan pozvao predsednika Vučića, a onda predsednik mene, i rekao mi kako Stiv Voznijak obožava Srbiju. Čuo je da smo domaćini Ekspa i da mnogo želi da poseti Beograd. Onda sam ja zvala Janka i rekla mu da sam sigurna da je u pitanju neka prevara ili šala, nisam verovala da će se to desiti. Ali eto, Stiv Voznijak voli Srbiju, želeo je da dođe, došao je i tu je. Zajedno pričamo o nekim budućim projektima, s obzirom na to da je gospodin Voznijak veliki filantrop i mnogo ulaže u obrazovanje. Vodi nekoliko fondacija, i uglavnom su usmereni na obrazovanje, kao što je i naš fokus upravo to. Mi smo završili program povezivanja škola na brzi internet, u šta smo uložili 60 milion evra i zato možemo da uvodimo programiranje u sve škole. Uveli smo umetnička i IT odeljenja jer je kretivnost i kritičko razmišljanje nešto što moramo da jačamo. Jedna smo od 11 zemalja u svetu koja je uvela osnove veštačke inteligencije u svoj obrazovni sistem. I posledica svih ovih ulaganja je da je od početka godine 5.357, uglavnom mladih ljudi, dobilo posao u IT sektoru. To je potpuno nova perspektiva naše zemlje - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je demantovala navode pojedinih medija da je dolazak Stiva Voznijaka koštao sve građane Srbije i da ga je Srpska napredna stranka dovela u Beograd zbog izbora.

- U našoj  zemlji je, nažalost, veoma teško promovisati dobre vesti. Niko mu nije platio da dođe u Srbiju, da budem potpuno jasna. Ni jedan jedini dinar. To što pričaju tajkunski mediji, samo govori o njima i o tome kakvu izbornu kampanju vode. Stiv Voznijak voli Srbiju, čuo je za nas zbog svega što smo uradili u prethodnih nekoliko godina i ne znam zašto je nekome teško da u to poveruje. On je čovek sam izabrao termin kada će posetiti Srbiju i zamislite sada koliko bi neozbiljno bilo da vas zove suosnivač Epla i kaže da hoće da dođe u vašu zemlju a vi kažete – molim vas nemojte sada da se ne naljute opozicija i nezavisni mediji - izjavila je predsednica Vlade.

Premijerka je rekla da su najveći projekti koji se trenutno grade u Evropi iz dve oblasti – nauke i kulture, upravo u Republici Srbiji.

- Bio4 kampus je najveći naučni projekat koji se gradi u Evropi. To je projekt koji će potpuno izmeniti Srbiju, verujte mi. Bioekonomski hab u Beogradu, gde će se proizvoditi inovativni lekovi i inovativne terapije i biće dostupnije našim građanima. Naredne godine krećemo i u izgradnju Koncertne dvorane u Beogradu, što je prema visini investicije, najveći projekat iz oblasti kulture u čitavoj Evropi. Čekamo građevinsku dozvolu i krećemo u izgradnju. To je nešto što nam je kao zadatak ostavio Ivan Tasovac. I sve ovo će se desiti i završiti ako ne dozvolimo da Srbija stane 17. decembra - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ JASNA: Nisam Dragan Đilas da određujem ko je novinar a ko ne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (42)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?