REĆI EU DA JE DOSTA PONIŽENJA:Milica Đurđević Stamenkovski, Nacionalno okupljanje-državotvorna snaga- Zavetnici i Dveri

S. Rovčanin Tomković

05. 12. 2023. u 10:30

EVROPSKA unija nam osporava pravo na državu. Evropske integracije su postale proces za srpske dezintegracije. Srbija je u opasnosti. Nacionalno okupljanje je sabiranje onih snaga koje žele povratak suvereniteta u ruke naroda. Dakle, nema primene antiustavnog francusko-nemačkog plana, koji vodi ka trajnom progonu Srbije sa Kosmeta. Obnova autoriteta institucija, pre svega Vlade Srbije koja će vršiti svoje ustavne nadležnosti, preduslov je za rešavanje nagomilanih problema sa kojima se građani suočavaju. Vrhunski nacionalni interes je podrška porodici, hitna reforma prosvete i podsticaj srpskom selu.

РЕЋИ ЕУ ДА ЈЕ ДОСТА ПОНИЖЕЊА:Милица Ђурђевић Стаменковски, Национално окупљање-државотворна снага- Заветници и Двери

Foto promo

Sa ovim tačkama programa, koje u intervjuu za "Novosti" navodi predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, biračima se predstavlja lista "Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga - Zavetnici i Dveri"

o Kakav rezultat očekujete 17. decembra?

- Izborni dan je nacionalno okupljanje oko ustavnih i istorijskih vrednosti, da Srbija ostvari pravo na svoju nacionalnu opciju i stavi do znanja EU da je dosta poniženja. Zapad želi vladu probriselskih struktura u SNS i opozicije, radi ostvarivanja većine za bezuslovni nastavak integracija i sprovođenje ultimatuma. Zato je važno da odbranimo državu i pokvarimo plan ambasadora. O sudbini srpske države odlučiće srpski narod. Za nas, 17. decembar nije kraj, nego početak.

o Javili ste se biračima sa Kosova i Metohije, nedaleko od administrativne linije. Koju ste poruku hteli da pošaljete?

- Sedam godina mi je zabranjen ulazak na svetu srpsku zemlju. Napravila sam simboličan potez koji je razgnevio albanske medije, ali je naišao na odobravanje srpskog naroda. Poslala sam poruku: ko zna cilj, taj će naći i put.

o Zalažete se za povratak Vojske Srbije na KiM, koliko je to u ovom trenutku realno?

- Vojska Srbije je institucija od najvećeg ugleda i poverenja među građanima Srbije. Prisustvo naše vojske na KiM, u skladu sa Rezolucijom 1244, Srbima bi donelo mirniji san. Na tome treba predano raditi, jer aktuelni trenutak nije merilo za konačne odluke. Sredinom 19. veka nije izgledalo da će se Srbija početkom 20. veka vratiti na Kosovo, ali su Srbi tome težili. Odlaskom stranih trupa, završiće se i agonija u vezi sa separacijom Kosmeta, a to će se, kao i svuda u svetu, desiti pre ili kasnije. Važno je da do tada svuda i na svakom mestu, branimo svoju kuću. Velike odluke donosimo u odnosu na nacionalne ciljeve, a ne dnevno-političke izazove, jer istorija nije počela juče, niti završava sutra. Nijedna generacija nema mandat da poništi Kosovski zavet.

o Ukoliko budete tas na vagi za formiranje vlasti u Beogradu, koju stranu ćete izabrati? Možete li sad da se izjasnite sa kim nećete sigurno?

- Već smo odabrali stranu, a to je naša strana. Imamo najboljeg kandidata i on je budući gradonačelnik Beograda.

o Mislite li da je greška što partije desnice idu u tri kolone?

- To će pokazati rezultati izbora. Nacionalno okupljanje je originalna i vodeća državotvorna snaga. I to je najvažnija informacija u susret izborima za sve koji žele odbranu države i preporod srpskog društva.

Zahvalnost Rusiji

o SRELI ste se u Skoplju nedavno sa šeficom Sektora za informisanje Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom. O čemu ste razgovarali?

- Koalicija Nacionalno okupljanje je u Skoplju na marginama zasedanja OEBS imala sastanak sa Marijom Zaharovom. Izrazili smo zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci suverenitetu Srbije na KiM. I pozvali saveznike da utiču na međunarodne misije da srpski narod glasa na Kosmetu. Ocenili smo da je neprihvatljiv zahtev američkog ambasadora da Srbija prekine saradnju sa Rusijom. Nacionalno okupljanje predstavlja najčvršću garanciju da se neće uvoditi sankcije Rusiji niti sprovoditi briselski ultimatum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom