"GLASOVE NE TRAŽIM U ZAGREBU, VEĆ U SRBIJI" Vučić: Narod u našoj zemlji drugačije vidi stvari

Novosti online

01. 12. 2023. u 11:56

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas u Dubaiju da glasove traži na izborima u Srbiji, a ne u Zagrebu i Hrvatskoj i upitao da li nekima u Hrvatskoj smeta što je on prvi predsednik posle mnogo godina koji je želeo da poseti Jasenovac i oda počast stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.

ГЛАСОВЕ НЕ ТРАЖИМ У ЗАГРЕБУ, ВЕЋ У СРБИЈИ Вучић: Народ у нашој земљи другачије види ствари

Foto: Tanjug

- Ja glasove ne tražim u Zagrebu. Ja glasove tražim u Srbiji. Tražim ih u Pirotu, tražim ih u Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Ljuboviji, Somboru, Požarevcu, Zrenjaninu, u svakom mestu u Srbiji tražim glasove. Ne u Zagrebu. Da se kandidujemo na zagrebačkim izborima, siguran sam da bi oni pobedili. Tako da malo su lončiće pobrkali. Izbori su u Srbiji, a ne u Hrvatskoj i Zagrebu - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o komentarima iz Hrvatske da bi možda, ako dođe opozicija na vlast,  hrvatske vlasti možda bolje razgovarale sa srpskim.

Predsednik Srbije je upitao da li je onima koji su napisali izveštaj RTL-a smeta to što je prvi predsednik posle mnogo godina koji je hteo da ode u Jasenovac, da položi cveće i venac na spomenik stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.    

- Dakle, oni govore kako bi mogli sa Radomirom Lazovićem i njegovom listom mnogo pristojnije da razgovaraju. Pa ja verujem u to. Oni bi se ponovo izvinjavali za sva srpska zlodela, kako kažu, a nikada ne bi pomenuli ono što su Hrvati činili Srbima. Dakle, da sam Hrvat i da sam na njihovom mestu, verovatno bih i ja isto to radio - rekao je Vučić.

Dodao je da narod u Srbiji drugačije vidi stvari i da je jasno da su u Hrvatskoj zbog toga razočarani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (66)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava