"OČEKUJEMO DA KFOR DELUJE U CILJU SPREČAVANJA NARUŠAVANJA BEZBEDNOSTI" Oglasio se predsednik Vučić nakon razgovora sa Mančom (FOTO)

Novosti Onlajn

11. 10. 2023. u 10:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom.

ОЧЕКУЈЕМО ДА КФОР ДЕЛУЈЕ У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА НАРУШАВАЊА БЕЗБЕДНОСТИ Огласио се председник Вучић након разговора са Манчом (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Dobar i otvoren razgovor sa admiralom Mančom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM i ponovio da Srbija podržava angažovanje KFOR-a u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kao i da očekujemo da KFOR zadrži statusno neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilju sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako je najavljeno iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, sastanak Vučića i Manča održao se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike od 9 časova.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!