VUČIĆ: Bajden je kao najviše vrednosti čovečanstva naveo teritorijalni integritet, suverenitet, a tek pod tri ljudska prava

Novosti online

19. 09. 2023. u 19:02 >> 19:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Njujorka tokom godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN. On je u svom obraćanju pomenuo i govor američkog predsednika Bajdena, Rezoluciju 1244 i da očekuje pritiske zbog neuvođenja sankcije Rusiji.

ВУЧИЋ: Бајден је као највише вредности човечанства навео територијални интегритет, суверенитет, а тек под три људска права

Foto: Printskrin/Pinkt TV

Predsednik ističe da je politika Srbije politika ozbiljnosti i odgovornosti i da je to fer politika, odgovarajući na pitanje o neuvođenju sankcija Rusiji.

- Prvo će da mi drže predavanje ovde za 7-8 minuta, pa će i svi ostali da mi drže pridike. Saslušaću ih, pa ću da im kažem da Srbiju kao predsednik vodim ja i dokle god je tako, vodićemo takvu politiku. Znamo kako smo mi prolazili sa sankcijama. Što bismo mi u takvim stvarima učestvovali? - pitao je Vučić.

On je ukazao na činjenicu da je Bajden na prvo mesto stavio teritorijalni integritet, na drugo suverenitet, a tek na treće ljudska prava.

- Bajden je u svom govoru kao najviše vrednosti čovečanstva naveo pod jedan teritorijalni integritet, pod dva suverenitet tek pod tri ljudska prava. Više puta se pozivao na Povelju UN i na akte UN - rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na protivpravnu agresiju na SRJ.

- Ne znam da li ću u svom govoru uspeti, a pokušaću da podsetim i Bajdena i Berbokovu, koja je rekla da Nemačka uvek stoji uz Međunarodno pravo i povelje UN, pa da ih podsetim da to sasvim i nije slučaj. Pre svega '99 kada su mimo odluka SB UN, jednu slabašnu zemlju, 19 najačih tukli, bombardovali i ubijali njihov narod, do toga da i dalje ne priznaju validno, odnosno važeće pozitivno pravne propise UN uključujući i Rezoluciju 1244. elikima je sve dozvoljeno, a mi koji smo mali bolje da na vreme shvatimo koliko smo mali. Ja to još nisam shvatio, možda me pridikama ubede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (114)

SMAJLOVIĆ: VUČIĆ JE U UN GOVORIO ONO ŠTO NAROD MISLI! (VIDEO)