OSMANI SE PREVARILA, HTELA DA SPERE KRIVICU PRIŠTINE Petković: Pomislila je da u Briselu razgovara sa lakovernim ljudima

Tanjug

07. 09. 2023. u 20:18

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se predsednica privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani nije dobro provela u razgovoru sa predstavnicima NATO u Briselu, jer joj je, između ostalog, jasno rečeno da takozvani KBS ne može na sever pokrajine.

ОСМАНИ СЕ ПРЕВАРИЛА, ХТЕЛА ДА СПЕРЕ КРИВИЦУ ПРИШТИНЕ Петковић: Помислила је да у Бриселу разговара са лаковерним људима

Foto: Tanjug

Osmani je, kako je rekao Petković, "u napadu panike i nemoći ponovo pribegla lažima i teorijama zavere, optužujući Beograd za sve i svašta, zbog čega je još jednom ispala i neozbiljna i smešna".

- Rukovođena uverenjem da treba lagati što bezočnije da bi laž prošla kao istina, Osmani se prevarila jer je sebi dozvolila da pomisli da u Briselu razgovara sa neinformisanim i lakovernim ljudima, koji, međutim, jasno sagledavaju situaciju na Kosovu i Metohiji i bez dileme u Prištini prepoznaju krivca za destabilizaciju na terenu. Nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije pronađe u nekakvom izmaštanom malignom uticaju Beograda više nigde ne može da prođe, i Osmani je to saznala na neposredan način - tako što joj je generalni sekretar NATO održao lekciju na konferenciji za novinare, gde je predstavljena kao "gospođa Osmani sa (tzv.) Kosova" i gde joj je jasno rečeno da takozvani KBS ne može na sever pokrajine - kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, NATO je u martu 2004. bio svedok surovosti i beskrupuloznosti velikoalbanskog šovinizma na Kosovu i Metohiji.

- Uveren sam da niko, čak ni u Briselu, ne gleda sa simpatijama na pokušaje Kurtija i njegovih ideoloških istomišljenika da izazovu reprizu martovskog pogroma i novi rat na Zapadnom Balkanu. Srbija, na osnovu Rezolucije 1244 SBUN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, dosledno sarađuje sa NATO snagama na Kosovu i Metohiji, i ta saradnja se odvija na institucionalizovan način i u dobroj veri, jer obostrani je interes da u južnoj srpskoj pokrajini bude mir, a da srpski narod bude zaštićen od zuluma i samovolje Aljbina Kurtija - smatra Petković.

- Beograd će nastaviti da bude iskren i pouzdan partner međunarodne zajednice u nastojanjima da na Zapadnom Balkanu bude osiguran trajan mir i stabilnost, kako bi narodi ovog regiona u saradnji i u zajedničkom interesu okrenuli novu stranicu istorije, a na toj stranici neće biti mesta ni za Kurtija, ni za Osmani, ni za druge piromane - rekao je Petković.

BONUS VIDEO: Kurtijeva policija bez oznaka maltreteira Srbe u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!