SVAKA ČAST VUČIĆU: Srbija među retkima u svetu ima sve tri terapije za ovu bolest (VIDEO)

Novosti onlajn

26. 08. 2023. u 11:22

MEĐU opozicijom i u njihovim medijima stalno nailazimo na priče o tome kako "Vučić priča bajke o stadionu a deca se leče SMS porukama"?

СВАКА ЧАСТ ВУЧИЋУ: Србија међу реткима у свету има све три терапије за ову болест (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Koliko zapravo Srbija ulaže u lečenje dece, potvrđuje i to da će država ubuduće plaćati i najskuplji lek na svetu za svu decu za SMA, a koji košta 2,5 miliona dolara.

Olivera Jovović - majka deteta sa SMA, na televiziji N1 otvoreno je govorila o tome:

- Srbija još od 2018. ima dve dostupne terapije za SMA koje su jednako efikasne kao i genska terapija koja košta 2,5 miliona dolara. Tako da Srbija sada ima sve tri terapije za SMA koje postoje na svetu! Da nije bilo ovih terapija, moj sin danas ne bi bio živ! Sve troškove plaća država! - navela je ona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (96)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis