POMAGALI SLOVENCIMA TOKOM POPLAVA: Deo naših vojnika se vratio u Srbiju helikopterima

Novosti online

18. 08. 2023. u 19:13

PRVI deo kontingenta Vojske Srbije koji je učestvovao u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Sloveniji uspešno je završio svoje angažovanje i vratio se u Srbiju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОМАГАЛИ СЛОВЕНЦИМА ТОКОМ ПОПЛАВА: Део наших војника се вратио у Србију хеликоптерима

Foto: Ministarstvo

Kako se navodi, ukupno 22 pripadnika Vojske Srbije vratila su se helikopterima H-145M i Mi-17.

 - Oni su bili angažovani na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske na severoistoku Slovenije - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pripadnike vojske na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, koji im je odao priznanje na požrtvovanom radu i profesionalnom odnosu prema zadacima tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji. Istovremeno, on im je, kako se navodi, preneo srdačne pozdrave vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Foto: Ministarstvo

 - Načelnik Generalštaba je posebno izrazio zadovoljstvo osposobljenošću pripadnika Vojske Srbije za realizaciju zadataka u složenim uslovima na planinskom terenu i ostvarenom koordinacijom i saradnjom sa oružanim snagama stranih zemalja i slovenačkim civilnim vlastima, čime su na najbolji način prezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju u međunarodnom okruženju - dodaje se u saopštenju.

Drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji je angažovan na zadacima biološke dezinfekcije objekata i zemljišta, snabdevanja vodom i gorivom i na izvođenju inžinjerijskih radova u ugroženim područjima, ostaće u Sloveniji do sredine sledeće nedelje.

U saopštenju ministarstva odbrane se napominje da o izuzetnom profesionalizmu i obučenosti pripadnika Vojske Srbije govore i priznanja i zahvalnost ministara u Vladi Republike Slovenije i visokih vojnih zvaničnika koji su ih posetili tokom angažovanja u ovoj humanitarnoj operaciji.

BONUS VIDEO:

SRPSKI VATROGASCI GASE POŽARE U SLOVENIJI: Helikopteri "Bell 212" u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove