VODI SE RAT ISCRPLJIVANJA Vučić:, Rusiju neće pobediti na bojnom polju

Novosti online

10. 08. 2023. u 22:18

VRAĆAJUĆI se na velike političke teme, predsednik Aleksandar Vučić se osvrnuo na rat u Ukrajini i rekao da su mnogi na početku očekivali da će Rusija brže "obaviti posao".

ВОДИ СЕ РАТ ИСЦРПЉИВАЊА Вучић:, Русију неће победити на бојном пољу

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Kada su posle povratka Hersona i Harkovske oblasti u ruke Ukrajine, ljudi su očekivali da će Ukrajina brže povratiti teritoriju. Ceo Zapad im daje oružje. Sada je jasno da od toga nema ništa. Tu nema lakog kraja, vodi se rat iscrpljivanja, i uz svu snagu Zapada Rusiju neće pobediti na bojnom polju - kazao je predsednik.

Dodao je da "nije siguran šta Rusija može da dobije politički, i zato bi bilo najbolje da se postigne primirje."

- Vidim inicijative koje dolaze iz nekih arapskih zemalja, nadam se da će nas nešto približiti miru. Mislim da je to i u interesu predsednika Bajdena, svi bi mu rekli kapa dole. Ekonomija bi odmah procvetala, cene energenata bi dramatično pale. Sve bi bilo mnogo lakše. Ja mislim da on zna da je ključno pitanje izbora u SAD ekonomija. Ljude u SAD zanima ekonomija i da žive bolje, i verujem da će njegova politika biti da se zaustavi rat. Iscrpljeni su i Rusija i Ukrajina, iako se ruska ekonomija drži bolje nego što su mnogi očekivali. Vidi se da su se spremali za to, kako da čuvaju svoju valutu, zamene Svift - rekao je on.

Vučić je dodao i da će se Ukrajina decenijama oporavljati od rata.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (97)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)