VUČIĆ: Očekujemo od BiH da poštuje teritorijalni integritet Srbije

Tanjug

04. 08. 2023. u 14:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Banjaluci, posle sednice Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske, da očekujemo od BiH da na isti način kao što mi poštujemo teritorijalni integritet BiH, ta država poštuje teritorijalni integritet Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i rezolucijama proisteklim iz Povelje UN, što nije bio slučaj prilikom glasanja u Savetu Evrope.

ВУЧИЋ: Очекујемо од БиХ да поштује територијални интегритет Србије

Foto: Printskrin/RTS

 Vučić je u ime cele delegacije Srbije zahvalio rukovodstvu Srpske na, kako je rekao, srdačnom i posebnom dočeku, a posebno predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

  - Srbija u potpunosti poštuje Povelju UN i ne bira da li joj ona odgovara ili ne u pojednim slučajevima. Poštujemo principe međunarodnog prava i u skladu sa tim Srbija je poštovala, poštuje i poštovaće sve norme Dejtonskog mirovnog sporazuma iz kojeg je proistekao i Ustav BiH kao temelja BiH sazdane od dva entiteta i tri konstitutivna naroda - naglasio je Vučić.

Istakao je da je Srbija poštovala i da će poštovati teritorijalni integritet BiH, ali i integritet dva entiteta unutar BiH i svaki dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

 - Smatramo da je veoma važno i očekujemo od BiH da na isti način kao što mi poštujemo teritorijalni integritet te zemlje da ta država poštuje teritorijalni integritet Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i rezolucijama proisteklim iz Povelje UN, što nije bio slučaj prilikom glasanja u Savetu Evrope, pa bismo zamolili prijatelje u BiH da ubuduće pokažu poštovanje prema teritorijalnom integritetu Srbije, na isti način kao što i mi pokazujemo prema teritorijalnom integritetu BiH - poručio je Vučić.

Imamo veoma dobru i plodonosnu saradnju i sa BiH i sa Srpskom, dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (101)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima