NA OVOM MESTU POGINULO JE ČETVORO NAŠE DECE Vučić: Srbija nije htela da dozvoli da ubijanje dece prođe nekažnjeno

Novosti online

04. 08. 2023. u 11:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da se na današnji dan nalazi na mestu gde je poginulo 10 ljudi, od čega četvoro dece.

НА ОВОМ МЕСТУ ПОГИНУЛО ЈЕ ЧЕТВОРО НАШЕ ДЕЦЕ Вучић: Србија није хтела да дозволи да убијање деце прође некажњено

Foto: Printskrin/Pink Tv

On je to rekao uoči polaganja venaca na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti, a na konstataciju novinara da je prvi predsednik koji je došao na to mesto.

Vučić je rekao da mu je drago što je u saradnji sa predsednikom Republike Srpske na tom mestu postavljen krst kako bi se označilo stradanje srpskog naroda.

"Ovde se obeležava stradanje našeg naroda", rekao je on. Dodao je da kada se pogledaju brojevi onih koji su otišli, jasno je da se radi o sistematskom proterivanju srpskog naroda.

- 28 godina sam bezbroj puta pomislio na ovo mesto, slušajući kako je kolona izbeglica prolazila ovim putem, kako su stradali naši ljudi. Ovde je 10 ljudi ubijeno, četvoro dece, samo zato što su Srbi. Deca 6, 10, 11 i 13 godina. Dva puta smo dizali ovaj spomen-krst, prvi put je to bio drveni krst, onda su ga srušili, onda smo podigli mali aluminijumski krst, onda su ga srušili, pa smo podigli ovaj tri puta veći. Mi Srbi se trudimo da pokažemo pijetet prema tuđim žrtvama, ali nas nemojte terati da zaboravimo srpsku decu, da se odričemo svog ognjišta, svog imena i prezimena.

- Ovo je poseban zločin - rekao je Vučić. Kako je dodao, niko 25 ili 26 godina nije hteo da podigne optužnicu, a kada je on to uradio, postao je najgori rušitelj mira i stabilnosti u regionu.

- Jer nisam hteo, jer Srbija nije htela da dozvoli da ubijanje dece prođe nekažnjeno. Mislim da je ovo važno - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (130)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)