VUČIĆ: Nikada ne igram nikakve duple igre, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja KiM

Tanjug

04. 08. 2023. u 11:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada ne igra nikakve duple igre, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja Kosova i Metohije i poručio da je Srbija spremna da pomogne svima, narodu Republike Srpske i onima iz bošnjačke sredine.

ВУЧИЋ: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ

Printscreen

„Uvek sam veoma iskren i pošten. I nikada se ne igram nikakvih duplih igara, ni oko pitanja BiH, ni oko pitanja Kosova i Metohije, niti po pitanju bilo čega drugog“, rekao je Vučić u izjavi koju sarajeski Avaz donosi na naslovnici današnjeg izdanja.

Vučić je ponovo istakao da Srbija uvek poštuje teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i Ustav, kao i prava tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH.

„Recimo, ako me pitate za konzulate, ako hoćete da otvorite konzulat BiH u Nišu, Kruševcu, izvolite. U Novom Pazaru smo dali sve dozvole, eto, šta god hoćete, može. To je za nas pitanje normalnih, racionalnih nacionalnih odnosa“, rekao je Vučić.

Besmislenim smatra, kako je rekao, nepotrebne priče o zaverama koje zavađaju narode. Vučić nije želeo šire da govori o američkim sankcijamama direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, ali je dodao da treba pronaći rešenje na koji način prevazići ekonomske i političke prepreke koje iz toga proizilaze.

On je odbacio spekulacije prema kojima je Srbija „faktor nestabilnosti u regionu“. Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Vučić je kazao da je ona budućnost i da sve zavisi od toga koliko će "pametnih ljudi u regionu biti okupljeno oko te ideje".

Probleme, istakao je, stvaru samo oni koji čeznu za sukobima kako bi konačno mogli da budu nešto, pošto u miru ne mogu da budu ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (90)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo