PREDSEDNIK ĆE POLOŽITI VENAC NA PETROVAČKOJ CESTI: Vučić danas na obeležavanju Dana sećanja u Prijedoru

Tanjug

04. 08. 2023. u 08:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas posetu Republici Srpskoj gde će prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe tokom akcije "Oluja" koje se održava u Prijedoru.

ПРЕДСЕДНИК ЋЕ ПОЛОЖИТИ ВЕНАЦ НА ПЕТРОВАЧКОЈ ЦЕСТИ: Вучић данас на обележавању Дана сећања у Приједору

Foto: Tanjug

Vučić će pre podne položiti venac na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti gde je 7. avgusta 1995. godine granatirana kolona srpskih izbeglica.

Nakon toga biće održan i Savet za saradnju Srbije i Republike Srpske, a planirano je i potpisivanje Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama - jedan u Gradini, drugi u Beogradu.

Posle toga će uslediti izjave za medije Vučića i predsednika RS Milorada Dodika. Prema najavama iz RS, sastanke će imati i predsednik Narodne skupštine Srbije i RS, Vladimir Orlić i Nenad Stevandić, kao i premijerka Ana Brnabić i njen kolega Radovan Visković.

Vučić je posetu Republici Srpskoj započeo juče sastankom sa Dodikom i patrijarhom Porfirijem u manastiru Osovica u opštini Srbac. Oni su razgovarali o nacionalnim pitanjima kao što je KIM, ali i sankcijama SAD prema rukovodstvu RS.

Vučić je zajedno sa Dodikom i Željkom Cvijanović obišao vrtić "Srbija" koji se gradi sredstvima Vlade Srbije i RS. Vučić je juče poručio da je interes srpskog naroda u Srbiji i RS da se sačuva mir, a takođe i da se Srbija ne odriče svog naroda u RS i da će nastaviti ekonomski da pomaže. Od 2014. godine Srbija je uložila više od milijardu evra u RS. Vučić će završiti posetu RS u Prijedoru gde će večeras biti obeležen Dan sećanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (160)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)