"NAŠA POLITIKA JE SAMOSTALNA, NEZAVISNA SRBIJA" Predsednik poručio - "Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih"

Novosti onlajn

03. 08. 2023. u 21:22

PREDSEDNIK Srbije izjavio je večeras da je politika Srbije - samostalna, nezavisna Srbija koja teži evropskom putu, ali ne ruši tradicionalna prijateljstva, kao i da joj niko drugi neće određivati politiku.

НАША ПОЛИТИКА ЈЕ САМОСТАЛНА, НЕЗАВИСНА СРБИЈА Председник поручио - Нећу да дозволим да Србија упадне у вртлог лудила и једних и других

Foto: Printscreen/Jutjub

- Politika Srbije i politika koju ću da vodim dok sam predsednik Srbije do 2027. godine je samostalna nezavisna Srbija, koja ima svoje spoljnopolitičke ciljeve i koja je na evropskom putu, ali koja neće da ruši tradicionalna prijateljstva, ma ko šta tražio od medijskih poslenika ili na bilo koji drugi način jer hoćemo da čuvamo Srbiju - rekao je on za RTS tokom posete Republici Srpskoj.

Kako je rekao, cilj je i da se sačuvaju prilike za Srbiju zbog čega se raduje odlasku u Kinu na "pojas i put" i potpisivanju raznih ugovora, 38 sporazuma u oktobru.

- E to je politika Srbije i niko drugi je neće određivati. To što oni vide svuda rusku propagandu, pa da vam otktrijem kako se vodi propaganda protiv nas - kažu na Telegramu neki 'Zeleni medved', a vi mislite neki Rusi i da su proruski orjentisani, a onda vam je svaka druga, treća vest protiv Vučića. Kada proverimo odakle su shvatimo da to dolazi iz jedne susedne države koja je članica NATO i pod uticajem nekih drugih to radi sa ciljem da odvoji deo stanovništva koji je rodoljubivo i patriotski orjentisan od države Srbije i okrene ih ne bi li izvela revoluciju, jer se zna da će da vlada potrčko Zapada, a ne neko ko je za Ruse - rekao je predsednik.

Na pitanje o kojoj je državi reč on je kazao da se radi o "južnom susedu Srbije" koji mnogo voli i zaklinje se u NATO.

- Uskoro ćemo o tome da govorimo malo više da vidite kakvim se sve trikovima služe. Izloženi smo svim hibridnim trikovima. Morate da imate ludilo i sa jedne i sa druge strane. Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih. Koliko god mogu, super, udarajte imate po kome a Srbija će da čuva svoju nezaavoisnost i slobodu koju ceni više od svega, suverenitet i da pomaže svom narodu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (90)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo