ADVOKAT TRAJKOVIĆA: Skandalozno ponašanje Tužilaštva u Prištini - Slađanu određen pritvor pre saslušanja

Novosti online

27. 07. 2023. u 10:50

ADVOKAT Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića kojem je danas počelo suđenje u Osnovnom sudu u Prištini, izneo je brojne optužbe na rad Suda i Tužilaštva, ističući da je taj sud sebi dozvolio da se svede na "jednog običnog pisara Specijalnog tužilaštva u Prištini".

АДВОКАТ ТРАЈКОВИЋА: Скандалозно понашање Тужилаштва у Приштини - Слађану одређен притвор пре саслушања

Foto: Privatna arhiva

- Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada i preko 10 odbrana u predmetima za ratne zločine. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela - rekao je Vasić u sudu.

Dodao je da je Trajkoviću određen pritvor pre nego što je saslušan.

- Kako da se izjasnimo? Sedam meseci je ovaj čovek u pritvoru. Pet puta sam pisao Specijalnom tužilaštvu da nam se omogući da učestvujemo u istrazi, a 30 svedoka saslušala je policija, dok je osam saslušala tužiteljka. Nijednom nas nisu pozvali da nam kažu za šta je Trajković optužen - istakao je Vasić.

Slađan Trajković je početkom novembra meseca prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, napustio kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova je protiv Trajkovića podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

(kosovo online)

BONUS VIDEO: DOBRO JUTRO CRNA GORO! Vlada krenula za Biogradsko jezero autobusom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)